Les universitats afronten l’impacte de les dades obertes i les crisis a les xarxes socials

  • Experts universitaris en comunicació digital aborden els reptes actuals i de futur en una Jornada Fòrum Vives de la Xarxa Vives d’Universitats

Fòrum Vives de Comunicació Digital de la Xarxa Vives

31.01.2020. Els responsables de comunicació digital de les universitats de la Xarxa Vives es reuneixen durant dos dies a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el marc de la II Jornada Fòrum Vives de Comunicació Digital: l’impacte de les dades obertes i la gestió de crisis en xarxes socials en la comunicació universitària. L’objectiu de la jornada és compartir estratègies i recursos per potenciar la comunicació de la ciència oberta a les universitats, intercanviar experiències sobre la gestió de crisis a xarxes socials i valorar les necessitats de futur de la comunicació digital universitària. 
 
Ahir 30 de gener es va inaugurar la jornada Fòrum Vives a l’edifici ICTA del campus de Bellaterra de la UAB, a Cerdanyola del Vallès. Virgina Luzón, vicerectora de Comunicació de la UAB, va donar la benvinguda als assistents alhora que agraí la participació de 12 universitats. A continuació, Lluís Anglada, director de l’Àrea de Ciència Oberta del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) va realitzar la ponència “Ciència Oberta: Què és? Què fa Europa? Per a què pot servir a les universitats?”. La ponència va permetre als  assistents aprofundir sobre el tema i debatre sobre els principals reptes i aplicacions que la ciència oberta presenta en l’àmbit de la comunicació digital a les universitats.
 
Avui 31 de gener la jornada Fòrum Vives s’ha traslladat a la Casa de Convalescència de la UAB. Patrícia Plaja, professora  de  comunicació corporativa i responsable de comunicació i xarxes socials dels Mossos d’Esquadra, ha presentat diferents casos de crisis a xarxes socials, com la gestió dels atemptats de Barcelona d’agost de 2017. A continuació, els experts en comunicació digital de les universitats han compartit també amb la resta de col·legues de professió experiències en la gestió crisis als mitjans socials. L’estudi de casos pràctics ha permés compartir diferents punts de vista al voltant de la temàtica, en un debat moderat per Meius Ferrés, cap de l’Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de Girona.
 
La jornada Fòrum Vives ha clos amb la reunió ordinària del Grup de Treball de Comunicació Digital de la Xarxa Vives, que ha acordat el pla de treball 2020-2021.
 
Els Fòrum Vives són espais d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueixen en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.