Els experts en gestió cultural a les universitats reivindiquen el valor del capital humà

IV Jornada Fòrum Vives sobre la gestió de la cultura a la universitat
  • En la Jornada de la Xarxa Vives, que acull avui i demà la UB, les universitats han compartit polítiques, activitats i bones pràctiques a l’entorn del patrimoni humà

IV Jornada Fòrum Vives sobre la gestió de la cultura a la universitat

09.03.2020. La Universitat de Barcelona (UB) acull els dies 9 i 10 de març la IV Jornada Fòrum Vives sobre la gestió de la cultura a la universitat, que sota el títol “Patrimoni humà. Dones i homes de les universitats i dones i homes a les universitats”, reunirà als representants de gestió cultural de les universitats de la Xarxa Vives. L’objectiu de la Jornada és la reflexió i posada en comú d’iniciatives per tal de donar centralitat a la “persona” com a patrimoni col·lectiu de les universitats.

El Fòrum Vives ha arrancat avui a la sala Ramon y Cajal de l’Edifici Històric de la UB. El vicerector d’Arts, Cultura i Patrimoni, Salvador García; la vicerectora d’Igualtat i Acció Social, Maite Vilalta i el vicerector de Comunicació, Francisco Esteban, han inaugurat l’acte i donat la benvinguda als assistents. A continuació s’ha celebrat una sessió participativa on els gestors culturals de les universitats han presentat exemples de polítiques, activitats i bones pràctiques a l’entorn del patrimoni humà. Les experiències compartides han donat lloc a una sessió de debat, que ha estat moderada pel vicerector d’Arts, Cultura i Patrimoni de la UB, Salvador García. La Jornada d’avui ha servit per reconèixer i posar en valor el capital humà de les universitats, que esdevé el germen d’un ventall infinit de creacions de caràcter artístic, científic, literari i escènic (entre d’altres), com han reconegut els programadors culturals universitaris.
En el marc del Fòrum Vives, els responsables de cultura de les universitats es reuniran també demà en la sessió ordinària del Grup de Treball de Gestió Cultural de la Xarxa Vives. La reunió servirà per definir el pla de treball anual i coordinar la participació a la II Biennal de Teatre Universitari, que acollirà la Universitat d’Alacant els dies 29 i 30 d’abril. Aquesta segona edició se celebrarà novament sota el format d’una marató teatral, on es representaran fins a 10 obres d’una durada inferior als 50 minuts. La Biennal de Teatre comptarà també amb espais de formació teatral i presentació de propostes escèniques emergents.
Els Fòrum Vives són espais d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueixen en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.