Les universitats organitzen un concert d’agraïment a la comunitat universitària

Concert de Sant Joan Música de poetes
  • Música de poetes tindrà lloc el matí del 23 de juny a Instagram Live, coincidint amb la revetlla de Sant Joan

Música de poetes. Concert de Sant Joan de la Xarxa Vives d'Universitats_tw

18.6.2020. Les universitats de la Xarxa Vives celebraran un concert en línia per agrair a tota la comunitat universitària l’esforç realitzat durant els darrers mesos arran de la crisi sanitària. Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, el concert “Música de poetes tindrà lloc el proper 23 juny, des de les 11:30 h, a Instagram Live, i comptarà amb la participació de cantautors catalans, valencians, balears i andorrans que interpretaran les seues versions preferides de la poesia en català musicada.

La iniciativa naix com una mostra d’agraïment per la capacitat d’adaptació i resposta demostrada els darrers mesos per l’estudiantat, el personal docent i investigador, i el personal d’administració i serveis. Alhora, amb la realització d’aquest concert en línia, les universitats reivindiquen el paper de la cultura, la ciència i l’educació en la superació de l’actual crisi.

El programa compta amb 14 actuacions:

11:30 h. Andreu Valor, convidat per la Universitat d’Alacant.
Des del compte d’Instagram de @culturaenlaua, versionarà els poemes “Cendra viva” de Ponç Pons i “Ací em pariren”, de Vicent Andrés Estellés.

11:40 h. Gerard Abril, Andreu Riera i Margalida Ramis, convidats per la Universitat de les Illes Balears.
Des del compte d’Instagram de la @uibuniversitat interpretaran “Per entrar en els teus ulls”, d’Isidor Marí, i “El pi de Formentor”, de Miquel Costa i Llobera.

11:50 h. Xavi Múrcia, convidat per la Universitat de Girona.
Des del compte d’Instagram de la @univgirona versionarà els poemes “Cap a les deus”, “El temps”, “Vida vulnerable” i “La paraula”, de Joan Vinyoli.

12:00 h. Judit Neddermann, convidada per la Universitat Politècnica de Catalunya.
Des del compte d’Instagram de @la_upc interpretarà  “Jo no vinc al pou”, de Daniel Vidal-Barraquer, i “El fugitiu”, de Miquel Martí i Pol.

12:10 h. Lola Bou & Manel Brancal, convidats per la Universitat Jaume I.
Des del compte d’Instagram de l’@ujiuniversitat versionaran els poemes de Carmelina Sánchez-Cutillas, “Conjugació en primera persona” i “La clau al pany de la certesa”; i de Margarita Ballester, “Oració d’un agnòstic”.

12:20 h. Lluís Cartes, convidat per la Universitat d’Andorra.
Des del compte d’Instagram @lluiscartes interpretarà un sonet de Shakespeare amb traducció de Txema Martinez i Gerard Vergés.

12:30 h. Gemma Humet i Coloma Bertran, convidades per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.
Des del compte d’Instagram de la @uvic_ucc interpretaran “Si…”, de Víctor Sunyol, i “Cançó de bressol”, de Jaume Coll.

12:40 h. Temps d’Interluni (Judith Sánchez, John Style i Xavier Pié), convidats per la Universitat Rovira i Virgili.
Des del compte d’Instagram de la @universitaturv versionaran poemes de la col·lecció “Temps d’Interluni” de Miquel Martí i Pol, composades per John Style.

12:50 h. Enric Verdaguer, convidat per la Universitat Pompeu Fabra.
Des del compte d’Instagram @henrio.music versionarà “Dintre del bosc”, de Pepe Sales, així com el seu propi tema, “Hi haurà un dia”.

13:00 h. El Diluvi, convidats per la Universitat Miguel Hernández d’Elx.
Des del compte d’Instagram @eldiluvi interpretarà “I tu, sols tu” (Divisa) de Maria Mercé Marçal i “Sageta de foc”, de Joan Salvat Papasseit.

13:10 h. Clàudia Cabero, convidada per la Universitat Oberta de Catalunya.
Des del compte d’Instagram @claudiacabero interpretarà “Aquest camí tan fi” de Josep Carner, amb motiu de l’Any Carner 2020; “Diuen”, de Marià Manent; i “Pare meu”, de Maria Cabrera.

13:20 h. Trending Covers, convidats per la Universitat Abat Oliba CEU.
Des del compte d’Instagram d’@annaferrer185 versionaran “Paraules d’amor”, de Joan Manel Serrat i “Amor particular”, de Lluís Llach. També interpretaran “Compta amb mi”, de Txarango.

13:30 h. Eva Dénia, convidada per la Universitat de València.
Des del compte d’Instagram de la @universitatvalencia interpretarà els poemes “Als amics de tristor”, “El carrer on vaig nàixer” i “Vent de tarda”, de Maria Beneyto.

13:40 h. Artencurs, convidats per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Des del compte d’Instagram d’@artencurs_uab, recitaran i interpretaran poemes de Blanca Llum Vidal. Marc Mariner, al piano, interpretarà “Com amb tenalles”. Duo de dansa contemporània d’Èric Bermúdez i d’Adriana Gallego, amb el recital del poema “1634“ (Clàudia Díez), “Este amor que no es uno” (Laura Meneses), “Arrapada a la llum” (Amanda Manjón) i “Per això” (musicat i interpretat per Marc Mariner).

Podeu gaudir de la gravació del concert en aquest enllaç.