Les universitats de la Xarxa Vives debaten sobre l’eficàcia de la comunicació digital

  • Una Jornada Fòrum Vives coordinada per la Universitat CEU Cardenal Herrera ha aplegat els responsables de la comunicació digital a les universitats

FV Comunicació digital ndp

17.06.2021. Avui ha tingut lloc la III Jornada Fòrum Vives sobre comunicació digital de la Xarxa Vives: claus per a mesurar la comunicació digital i noves xarxes socials a la universitat. Coordinada per la Universitat CEU Cardenal Herrera (UCH), en la sessió de treball ha participat el personal responsable i tècnic de la comunicació digital a les universitats de la Xarxa.

José Manuel Amiguet Esteban, vicerector de Desenvolupament Estratègic i Comunicació i secretari general de la UCH, ha donat la benvinguda als assistents i ha fet èmfasi en la necessitat d’intercanviar experiències en un àmbit com el de la comunicació digital, que en les dues darreres dècades s’ha transformat tant en contextos universitaris com no universitaris. Amiguet ha presentat també a Vicente Ros Diego, professor del Departament de Comunicació Audiovisual, Publicitat i Tecnologia de la Informació de la UCH. Ros ha estat l’encarregat de pronunciar ponència central de Jornada, titulada, “Quines són les claus del mesurament de la comunicació digital en les universitats?”. Ros ha centrat la seua exposició en noves eines i indicadors que es poden fer servir per avaluar les accions de comunicació desplegades en diferents plataformes digitals. La intervenció ha donar lloc a un debat entre els assistents, que han compartit les experiències des del punt de vista de la seua universitat.

Tot seguit, Ana Bort Ortega, gestora de Comunitats i analista de Mitjans Socials de la UCH, ha moderat el debat titulat “Xarxes socials a les universitats: noves amigues i velles conegudes”. En aquest cas, els participants han analitzat el rendiment que obtenen de les xarxes socials al voltant de les quals despleguen la comunicació institucional universitària. En particular, aquest segon bloc de la Jornada ha permés la identificació de xarxes socials que es troben en fase de maduresa i declivi, així com d’altres que gaudeixen d’un període de creixement entre els públics estratègics de les universitats. En aquest sentit, els comunicadors digitals han compartit coneixements i pràctiques per tal de dissenyar estratègies comunicatives de futur en aquest context.

Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.