La Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives debatrà sobre la necessitat d’una farmacèutica pública a la Unió Europea

Lliga de Debat Universitària
  • 16 universitats de Catalunya, País Valencià i Illes Balears participaran en l’edició de 2022
  • La principal lliga de debat universitària del sud d’Europa se celebrarà del 4 al 7 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona

Lliga de Debat Universitària

17.01.2022. La Lliga de Debat de Universitària de la Xarxa Vives debatrà sobre la necessitat de crear una farmacèutica pública en la seua edició de 2022. La principal lliga de debat de l’àmbit universitari recuperarà la presencialitat en l’edició d’enguany després del format virtual de 2021 a causa de les restriccions per la COVID-19. La competició d’oratòria, que està adreçada a l’estudiantat de les universitats de la Xarxa Vives, tindrà lloc del 4 al 7 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant la competició, en què participaran 16 universitats de Catalunya, País Valencià i Illes Balears, els debats es vehicularan en català i tindran una durada màxima de 40 minuts cadascun. Les universitats participants en l’edició de 2022 podran inscriure un equip que estarà format per un mínim de 2 persones i un màxim de 5 i hauran de nomenar un capità o capitana. Tots els equips participants hauran de garantir la diversitat de gènere en la seua composició.

Les 16 universitats participants en l’edició de 2022 seran, a més de la Universitat Autònoma de Barcelona que exercirà d’amfitriona: la Universitat d’Alacant; la Universitat de Barcelona; la Universitat de les Illes Balears; la Universitat de Lleida; la Universitat Miguel Hernández d’Elx; la Universitat Oberta de Catalunya; la Universitat Politècnica de València; la Universitat Pompeu Fabra; la Universitat Ramon Llull; la Universitat Rovira i Virgili; la Universitat Jaume I, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Central de Catalunya. Enguany, a més, s’incorporen 2 noves universitats respecte a l’edició de 2021: la Universitat de Girona i la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica entre equips d’estudiants universitaris que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’estudiantat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. L’activitat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, compta amb el suport de la Generalitat Valenciana.