Comunicat de la Xarxa Vives d’Universitats sobre la guerra a Ucraïna

Logotip XVU

Logosímbol Xarxa Vives d'Universitats

 

24.2.2022. Davant de l’agressió militar contra Ucraïna per part de Rússia i els seus aliats, la Xarxa Vives d’Universitats ratifica el compromís de les universitats a favor de la pau i el rebuig a la guerra. Condemnem, una vegada més, qualsevol expressió de violència i ens refermem en la defensa dels valors del diàleg en democràcia com a única via per a trobar solucions als conflictes polítics, territorials i socials.

Ens adherim al posicionament de l’Associació Europea d’Universitats per expressar la nostra solidaritat amb les 26 institucions d’ensenyament superior i recerca d’Ucraïna, i oferim tot el suport que estigui al nostre abast davant d’aquesta situació.

La Xarxa Vives d’Universitats està totalment compromesa amb la pau i la cooperació, i espera la reflexió, la moderació i un ràpid final a aquest conflicte bèl·lic. Confia en la mediació de l’Organització de les Nacions Unides perquè aviat es restableixi la pau a Ucraïna sobre els fonaments dels valors democràtics.

Castelló de la Plana, 25 de febrer de 2022.