La Universitat de Lleida acull la XIII Trobada de Síndics de Greuges, defensors i mediadors universitaris de la Xarxa Vives

  • El fòrum estudia l’impacte de les resolucions dels síndics en la presa de decisions de les universitats
  • La jornada combina taules de debat i activitats culturals a la ciutat de Lleida

 

08.07.2022. La Universitat de Lleida (UdL) ha acollit la XIII Trobada de síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris de la Xarxa Vives d’Universitats. L’activitat s’ha desenvolupat a la capital del Segrià i ha comptat amb la participació d’un total de 25 representants de les universitats de la Xarxa Vives. La jornada ha portat per títol “Impacte de les resolucions dels síndics i les síndiques de greuges en la presa de decisions de les universitats” i s’ha dut a terme en el marc del Fòrum Vives, espais d’intercanvi i de reflexió distribuïts arreu del territori.

Els assistents, procedents de les universitats Abat Oliba CEU, Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, CEU Cardenal Herrera, Girona, Internacional de Catalunya, Oberta de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, València, Vic – Central de Catalunya, iniciaren la trobada amb l’acte de benvinguda del síndic de la Universitat de Lleida, Jesús M. Gutiérrez-Bustillo, al rectorat de la universitat amfitriona. Posteriorment, tingué lloc una visita guiada a la Seu Vella, catedral del municipi i principal monument arquitectònic de la vila.

En les sessions de treball es van realitzar dues taules rodones d’experiències. La primera d’elles ha estat introduïda pel Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i la Síndica de Greuges municipal de Lleida, Dora Padial, en un diàleg entre professionals de la defensa ciutadana i les bones pràctiques en l’administració. El bloc següent ha estat conduït pel Síndic de Gregues de la Universitat de Barcelona, Lluís Caballol, qui ha destacat l’impacte del treball dels síndics en el dia a dia de l’esfera universitària. Ambdues sessions han anat seguides d’una anàlisi estratègica compartida entre els diversos representants de les sindicatures.

Les Sindicatures de Greuges són l’òrgan encarregat de vetllar pel respecte als drets i les llibertats dels membres de la comunitat universitària, així com pel bon funcionament de les activitats i dels serveis de les mateixes universitats. La Xarxa Vives d’Universitats organitza anualment i de manera rotatòria la Trobada de Síndics de Greuges, defensors i mediadors universitaris amb l’objectiu de crear sinergies de col·laboració, compartir informació i bones pràctiques entre els seus representants.

El Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.