Vinaròs i Morella reben desenes d’estudiants per formar-se en didàctica de la llengua

Curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger
Curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger

Curs de didàctica

  • El curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger rep estudiants de Filologia, Traducció i Llengües de les universitats de la Xarxa Vives
  • La trobada vol contribuir a la formació i la qualitat dels futurs docents de llengua a Europa i el món

20.10.2022. Els municipis de Vinaròs i Morella acolliran aquest cap de setmana la tretzena edició del  Curs d’Introducció a la Didàctica de la Llengua com a Idioma Estranger que organitzen conjuntament la Xarxa Vives d’Universitats, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull i que està adreçat al futurs docents de català/valencià en universitats estrangeres. Així, es donaran cita desenes d’estudiants provinents de 10 universitats catalanes i valencianes amb l’objectiu de formar-se com a futur professorat, preparats per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l’aula. Actualment, 150 universitats d’Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud imparteixen docència de la llengua pròpia, universitats que formen part de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior, XarxaLlull.

En l’edició d’enguany, que tindrà lloc des del divendres 21 fins al diumenge 23 d’octubre, els participants rebran formació sobre l’elaboració i execució d’estratègies didàctiques per a la docència de la llengua com a idioma estranger. En la benvinguda del curs, que tindrà lloc a les 12:15 h del divendres 21 a l’auditori del Vinalab de Vinaròs, participaran Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, i Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull.

Posteriorment, el mateix espai acollirà la ponència de Joan Borja (Universitat d’Alacant) al voltant de la cultura popular i la didàctica de la llengua. A continuació, i per cloure la primera jornada del curs, les professores de la Universitat Autònoma de Barcelona Montserrat Vilà i Marilisa Birello impartiran sessions formatives al voltant de didàctica de la llengua i els nexes entre teoria i pràctica docent.

En la segona jornada del dissabte 22 d’octubre, el curs es traslladarà a Morella, on docents que han format part de la XarxaLlull com Isabel Crespí (Universitat Queen Mary de Londres), Anna Guaita (Universitat Humbold de Berlín) i David Ginebra (Universitat Hebrea de Jerusalem) compartiran estratègies didàctiques i metodologies de dinamització dels estudis de llengua i cultura per a estudiants d’universitats de l’exterior. Finalment, a les 19:45 h, a la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella tindrà lloc l’acte de cloenda que comptarà amb les intervencions de Rhamsès Ripollès, alcalde de Morella; Verònica Cantó, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats.

Per acabar la trobada, el diumenge 23 d’octubre tindrà lloc una visita guiada per la vila de Morella per al gaudi dels assistents.