La Xarxa Vives d’Universitats i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua intensifiquen la col·laboració

Comissió de Llengua XVU_AVL_interior
  • La trobada ha servit per a elaborar el Pla de Política Lingüística de les universitats de la Xarxa Vives

Comissió de Llengua XVU_AVL

València, 9 de novembre del 2022. El monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), ha acollit la reunió de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives d’Universitats, formada pels responsables de Política Lingüística i els representants dels Serveis de Llengües de les 22 universitats que conformen la institució. Durant l’acollida, els membres de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives han tingut l’oportunitat de conéixer el monestir de Sant Miquel dels Reis i la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

En l’obertura de la sessió, la presidenta de l’Acadèmia, Verònica Cantó, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat la col·laboració institucional com una ferramenta “bàsica per a assegurar la projecció social de la nostra llengua”. Cantó ha valorat el paper de les universitats “com a institucions acadèmiques, que formen part de l’entramat social i cultural dels nostres territoris” i ha recordat que l’AVL i la Xarxa Vives col·laboren habitualment en diferents iniciatives com la Lliga de Debat o el Curs d’Introducció a la Didàctica de la Llengua com a Idioma Estranger, que organitzen conjuntament amb l’Institut Ramon Llull.

Per la seua banda, el president de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives, Francisco José Torres Alfosea, ha agraït a l’AVL l’acollida i la visita a les dependències de Sant Miquel dels Reis i ha exposat les línies generals de treball de la Comissió. Durant la reunió, els representants universitaris han revisat i debatut el Pla de Política Lingüística de la Xarxa Vives, que potencia la utilització i la normalització de la llengua pròpia en el sistema universitari, així com estableix els eixos principals d’actuació en matèria lingüística per a fomentar la llengua pròpia en un context multilingüe i digital.