Les universitats es mobilitzen amb motiu del Dia Mundial contra la Violència de Gènere (25N)

Activitats unis 25N_imatge destacada

Activitats universitats 25N

Durant la darrera setmana de novembre, i amb motiu del Dia Mundial per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones (25N), les unitats d’Igualtat de les universitats de la Xarxa Vives han programat diferents activitats adreçades a la comunitat universitària, que recollim en la següent taula:

 • Universitat de Barcelona:

Les activitats organitzades per les comissions d’igualtat de les diferents facultats de la Universitat de Barcelona (UB), tenen l’objectiu de conscienciar la comunitat universitària de la importància d’aconseguir detectar i erradicar la violència de gènere.

Consulta el programa d’activitats

UB_25N
 • Universitat Autònoma de Barcelona:

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha programat una lectura del manifest de la Comissió Dones i Ciència del CIC per part de les alumnes delegades d’igualtat. A més, s’hi ha programat la conferència “Les novetats en matèria de no discriminació en la Llei 15/2022, integral per a la igualtat de tractament i no discriminació

Més informació

UAB_25N
 • Universitat CEU Cardenal Herrera:

La Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat d’Estudiants i Vida Universitària de la Universita CEU Cardenal Herrera (UCH) ha preprat un recull de vídeos amb reflexions dels estudiants sobre la violència de gènere. A més, s’han previst una sèrie d’exposicions, debats, projeccions audiovisuals, conferències i altres activitats formatives sobre la violència masclista.

Activitats de  concienciació

UCH_25N
 • Universitat de Girona:

Una programació concebuda amb l’objectiu d’explicitar el compromís de la comunitat universitària contra el llast que representa aquesta violència de gènere, en les seves diferents expressions, és la proposta de la Universitat de Girona (UdG)

Consulta el programa

UdG_25N
 • Universitat Jaume I:

Per la seua banda, la Universitat Jaume I (UJI) ha previst la instal·lació de banderes commemoratives i la difusió del vídeo institucional «La veu de la dona en el món contra la violència» en les xarxes socials. L’objectiu és la conscienciació contra la violència de gènere i solidaritat amb les violències que pateixen les dones arreu del món.

Més informació

UJI_25N
 • Universitat de Lleida:

La Universitat de Lleida (UdL) ha programat el XI Memorial Hortènsia Alonso Veiga, coorganitzat pel Centre Dolors Piera, l’Ajuntament de Lleida, la Creu Roja, el Grup de Dones Lleida i Marea Lila, amb l’objectiu d’abordar l’abast de les violències masclistes contra les dones en contextos bèl·lics, com són les violències sexuals, tràfic de dones amb finalitats d’explotació sexual i les violències i la vulneració dels drets sexuals i reproductius

Més detalls

UdL_25N
 • Universitat Oberta de Catalunya:

Aquest 25N, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) s’adhereix a la campanya internacional del #Bancvermell per denunciar la permanència de les violències masclistes, posant especial èmfasi en les violències digitals. La campanya porta per lema “Connectem-nos per una xarxa lliure de violències masclistes”.

Més informació i inscripcions

UOC_25N
 • Universitat Politècnica Catalunya:

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha preparat un recull d’activitats organitzades entre els diferents centres docents i unitats de la UPC. A més a més, el dia 25 tindrà lloc la lectura del manifest 25N de la comissió de Dones i Ciència del CIC.

Més informació

 

UPC_25N
 • Universitat Pompeu Fabra:

Per la seua banda, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha programat un seguit d’activitats de sensibilització i conscienciació al llarg de la setmana. S’inclouen xarrades, conferències i taules rodones al voltant de l’eliminació de la violència masclista.

Programa d’activitats

UPF_25N
 • Universitat Ramon Llull:

En la mateixa línia, la Universitat Ramon Llull (URL) commemora aquesta data tan significativa amb la taula rodona “The violence experienced by girls and women in Ghana“, impartida pel professor Brendan Quinn. La sessió tindrà lloc a la facultat de Blanquerna.

Més informació

URL_25N
 • Universitat de Rovira i Virgili:

En el cas de la Universitat Rovira i Virgili (URV), s’hi ha programat una taula rodona al voltant de la detecció i actuació en casos de violències masclistes a la universitat. La trobadarà comptarà amb la participació de Nahxeli Beas (advocada), Esther Pagès (psicòloga) de l’Associació AADAS i Montserrat Iglesias, de la UAB.

Més informació

URV_25N
 • Universitat de València:

Les reflexions i comentaris a propòsit de la Llei Orgànica 10/2022 de garantia integral de la llibertat sexual centrarà l’acte institucional de la Universitat de València (UV). La taula rodona comptarà amb la participació de quatre expertes en la matèria, en una sessió oberta al públic.

Coneix l’activitat

 

UV_25N
 • Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya:

Dues són les activitats previstes per la Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya (UVic · UCC) en la jornada del 25N. El primer lloc, una taula rodona sobre el patriarcat, i en segon lloc un pilar casteller de dones a mode reivindicatiu.

Programa d’activitats

UVic-UCC_25N