La Universitat Miguel Hernández d’Elx acull una nova edició de la Lliga de Debat Sènior

  • 7 equips d’estudiants sènior provinents d’universitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears es donen cita en la competició d’oratòria.
  • El tema de debat enguany és: «L’humor té límits?».

30.05.2023. El campus de la Universitat Miguel Hernández d’Elx acull, del 31 de maig al 2 de juny, una nova edició de la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats. Estudiants de programes per a majors de 7 universitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears hauran de defensar al llarg de la competició tant la posició “a favor” com “en contra” d’un tema polèmic i d’actualitat: «L’humor té límits?». La jornada comença amb una fase eliminatòria entre tots els equips participants, mentre que la darrera jornada tindrà lloc la gran final, disputada entre els dos equips amb més puntuació.

Enguany la competició compta amb la participació de 7 equips formats per estudiants de les següents universitats de la Xarxa Vives:

  • Universitat d’Alacant
  • Universitat Autònoma de Barcelona
  • Universitat de Barcelona
  • Universitat de les Illes Balears
  • Universitat Miguel Hernández d’Elx
  • Universitat Pompeu Fabra
  • Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya

«L’humor té límits?». A aquesta pregunta hauran de respondre els equips participants, tant la posició partidària com la posició contrària. El jurat de la competició, integrat per professionals de la cultura, l’ensenyament i la comunicació, valoraran cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini de l’assumpte, la fluïdesa comunicativa dels participants i la posada en escena.

Es tracta de la segona edició de la competició, després de l’experiència pilot celebrada l’any passat a la Universitat Autònoma de Barcelona. La Lliga de Debat Sènior és un marc perfecte per potenciar les habilitats i competències que els estudiants sènior poden transmetre a la societat per la seua experiència i trajectòria.

La competició fomenta l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. A més, genera un clima de germanor i vincles entre els participants que perduren al llarg del temps. L’activitat està organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats i el programa SABIEX de la Universitat Miguel Hernández, destinat a l’alumnat major de 55 anys per l’envelliment actiu i saludable.