Les universitats es mobilitzen amb motiu del Dia Mundial contra la Violència de Gènere (25N)

Imatge 25 N 2023 Xarxa Vives. Fb

Durant la darrera setmana de novembre, i amb motiu del Dia Mundial per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones (25N), les unitats d’Igualtat de les universitats de la Xarxa Vives han programat diferents activitats adreçades a la comunitat universitària, que us presentem a continuació:

  • Universitat Abat Oliba CEU:

La Universitat Abat Oliba CEU (UAO), organitza ha organitzat la conferència “Primeras feministas en España como María Campo Alange”, a càrrec d’Inma Alcalá, de la Universitat Jaume I.

Més informació

Activitats 25N. UAO
  • Universitat Autònoma de Barcelona:

L’Observatori per a la Igualtat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha programat una restauració conjunta amb l’alumnat del mural de la plaça Cívica que commemora el Dia Internacional contra les Violències Masclistes. La pintada grupal comptarà amb l’ambientació de Musical Sisters.

Més informació

  • Universitat de Barcelona:

Les activitats organitzades per les comissions d’igualtat de les diferents facultats de la Universitat de Barcelona (UB) tenen l’objectiu de conscienciar la comunitat universitària de la importància d’aconseguir, detectar i erradicar la violència de gènere.

Consulta les activitats

Activitats 25N. UB
  • Universitat CEU Cardenal Herrera:

La Unitat d’Igualtatde la Universitat CEU Cardenal Herrera (UCH) ha llançat la campanya de concienciació “una cada 12 minuts” per recordar a les victimes de violència contra les dones i les xiquetes.  A més, s’han previst una sèrie d’exposicions, vídeos i activitats sobre la violència masclista.

Més informació

  • Universitat de Girona:

Una programació concebuda amb l’objectiu d’explicitar el compromís de la comunitat universitària contra el llast que representa aquesta violència de gènere, en les seves diferents expressions, és la proposta de la Universitat de Girona (UdG).

Consulta el programa

Activitats 25N. UdG
  • Universitat de les Illes Balears:

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha programat una sèrie de tallers d’autodefensa feminista Wen-Do i de masculinitat no hegemònica. A més, hi haurà l’exposició “Històric de les campanyes de sensibilització contra la violència sobre les dones de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere” i el documental “Yo soy el bosque“. Per arrodonir la programació la UIB ofereix les jornades “Violència masclista i exclusió residencial a Mallorca: de l’experiència a la pràctica”.

Consulta el programa

Activitats 25N. UIB
  • Universitat Jaume I:

Per la seua banda, la Universitat Jaume I (UJI) ha previst la instal·lació de banderes commemoratives i la difusió dels vídeos institucionals “La veu de la dona en el món contra la violència” i “El camí de les sabates morades” en les xarxes socials. L’objectiu és la conscienciació contra la violència de gènere i solidaritat amb les violències que pateixen les dones arreu del món.

Més informació

Activitats 25N. UJI
  • Universitat de Lleida:

La Universitat de Lleida (UdL) ha programat dues conferències que tenen per títol “Prevenció i actuacions vers la violència de gènere. Què diuen les evidències científiques?” i “La protecció laboral de la víctima de violència de gènere”. A més a més, es realitzarà el XII Memorial Hortènsia Alonso Veiga, dedicat a les violències sexuals i la pornografia. Finalment, la universitat també participa en la confecció dels manifestos que des de diferents grups de treballs, entitats i institucions s’elaboren per a la commemoració de l’efemèride.

Més detalls

Activitats 25N. UdL
  • Universitat Oberta de Catalunya:

Aquest 25N, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) organitza la “I Jornada interuniversitària contra les violències masclistes a les universitats“, un “Seminari Masculinitats, política i afectes: un debat urgent” i un “Webinar Ciberviolència de gènere contra dones polítiques: un fenòmen tecnosocial“.

Més informació i inscripcions a l’enllaç de cada activitat.

Activitats 25N.UOC
  • Universitat Politècnica Catalunya:

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha preparat un recull d’activitats organitzades entre els diferents centres docents i unitats de la UPC com ara, el “Taller sobre micromasclismes de Conexus”, el “Curs de comunicació igualitària online per al PDI” i el “Curs de comunicació igualitària presential per a  l’estudiantat” i la lectura del manifest insitucional.

Més informació

 

Activitats 25N. UPC
  • Universitat de Rovira i Virgili:

En el cas de la Universitat Rovira i Virgili (URV), s’hi han programat diverses ponències com ara “De la cultura de la violación a la cultura del con-sentimiento“, “De San Fermín a Almendralejo: algunas pistas para entender la violencia sexual digital” i la ponència “Què s’espera de l’advocacia per posar fre a les violències de gènere?

Consulta l’enllaç de cada activitat.

Activitats 25N. URV
  • Universitat Pompeu Fabra:

Per la seua banda, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha programat un seguit d’activitats de sensibilització i conscienciació. S’hi inclouen tallers, xarrades, conferències i taules rodones al voltant de l’eliminació de la violència envers les dones.

Programa d’activitats

  • Universitat Pompeu Fabra:

En la mateixa línia, la Universitat Ramon Llull (URL) commemora aquesta data tan significativa amb la conferència “Detecció i primera acollida en situacions de violència masclista a dones i infants”, i el taller formatiu “La violència vers les dones dins les relacions afectivo-sexuals”.

Programa d’activitats

  • Universitat de València:

Els actes institucionals de la Universitat de València (UV) comptaran amb una taula rodona que porta per títol “#seacabo. Nous temps per a les dones en l’esport” i en la qual intervindran l’esportista professional de tir al plat i actual secretària de l’Associació per a Dones en l’Esport Professional, Pilar Calvo; la periodista i autora del “Manual de Estilo Periodístico de Deporte Femeníno” Anna Boluda, la directora de la Càtedra “Dona i Esport” UV-GVA, Maite Pellicer i la directora del Servei d’esports de la Universitat de València, Ana Gómez.

A més, també es llegirà el manifest institucional a càrrec de la rectora Mavi Mestre.

Programa d’activitats

 

Programa d'activitats 25 N. UV 2024