10 centres docents del Bages, Osona, el Ripollès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental competeixen a la UVic-UCC en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

  • L’equip guanyador de la primera fase local de l’edició 2024 ha estat La Salle Manlleu, mentre que l’equip finalista ha sigut l’Institut Antoni Pous i Argila
  • El tema de debat enguany és «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?»
  • L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, en què s’enfrontarà amb els equips classificats d’altres universitats de Catalunya, el País Valencià i Andorra

Equip UVic-UCC

26.01.2024. La Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha celebrat la primera de les fases locals classificatòries de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquesta edició han participat 10 centres docents d’Osona, el Bages, el Ripollès, el Vallès Occidental i el Vallès OrientalL’equip guanyador ha estat La Salle Manlleu, mentre que l’equip de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu ha resultat finalista.. El jurat també ha lliurat el diploma a la millor oradora de la competició a Arianna Martínez, alumna de l’Institut La Plana de Vic.

Durant dos dies, desenes d’estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on han hagut de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

A la fase local de la UVic-UCC han participat els següents centres docents: La Salle Manlleu, l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, l’Institut la Plana de Vic, l’Institut Voltreganès de les Masies de Voltregà, l’Escola Vendruna de Ripoll, l’Institut Manuel Blancafort de la Garriga, l’Escola Pia de Granollers, l’Escola Paidos de Sant Fruitós de Bages, l’Institut Gerbert d’Aurillac i l’Institut Ègara de Terrassa.

El jurat de la competició, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seva valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UVic-UCC en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril de 2024 a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.