El Consell General de la Xarxa Vives aborda l’impacte de la IA en la universitat

  • La Universitat de Lleida (UdL) ha acollit la reunió del màxim òrgan de la institució, format per les rectores i rectors de les 22 universitats membres

22.03.2024. L’edifici de Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) ha acollit la sessió ordinària del Consell General de la Xarxa Vives, integrat per les rectores i els rectors de les 22 universitats membres, així com una sessió de debat estratègic al voltant de l’impacte de la Intel·ligència Artificial (IA) en el sistema universitari. La trobada, que ha estat presidida pel president de la Xarxa Vives i rector de la UdL, Jaume Puy Llorens, i el vicepresident I, Oriol Amat i Salas, ha servit per aprovar el pla d’actuació anual de la institució, on es detallen més de 150 accions per als pròxims mesos.

La sala Víctor Siurana ha acollit la sessió de debat, centrada en l’anàlisi acadèmica i social sobre l’impacte de la IA en l’esfera universitària i la seua aplicació en àmbits com la gestió, la docència o la recerca, en un context de transformació econòmica induït pel desenvolupament accelerat d’aquesta tecnologia.  Per al diàleg, la sessió ha comptat amb la participació dels experts Andrés Pedreño Muñoz, catedràtic d’Economia Aplicada i director de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant (UA), fundador de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i impulsor d’Universia; i d’Aïda Valls Mateu, doctora en IA per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), professora del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigadora especialitzada en anàlisi de dades i sistemes, a més de participar activament en iniciatives per promoure la presència femenina en les TIC (premi Dona TIC 2023 de la Generalitat de Catalunya).

D’altra banda, la reunió del Consell General ha servit per aprovar el pla d’actuació anual de la institució, on es detallen més de 150 accions distribuïdes en 11 programes: Comunicació, Cultura, Definició Estratègica, Estudiants, Igualtat de Gènere, Llengua, Mobilitat, Programes Sènior, Publicacions, Recerca i Relacions Internacionals.

Consulta la galeria d’imatges