La Lliga de Debat Sènior abordarà els riscos de la intel·ligència artificial

  • 6 equips d’estudiants de programes universitaris de gent gran es donen cita en la competició d’oratòria que enguany acull la UPC
  • El tema de debat enguany és: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?»

Lliga de Debat Sènior

03.06.2024. El Campus Diagonal Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) acollirà, del 5 al 6 de juny, una nova edició de la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats. Estudiants de programes per a gent gran de 6 universitats catalanes hauran de defensar al llarg de la competició tant la posició “a favor” com “en contra” d’un tema polèmic i d’actualitat: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». La jornada comença amb una fase eliminatòria entre tots els equips participants, mentre que a la darrera jornada tindrà lloc la gran final, disputada entre els dos equips amb més puntuació acumulada.

La Lliga de Debat Sènior és un marc perfecte per potenciar les habilitats i competències que els estudiants sènior poden transmetre a la societat per la seua experiència i trajectòria. En aquesta tercera edició, la competició compta amb la participació de 6 equips formats per estudiants sènior de les següents universitats de la Xarxa Vives:

  • Universitat Autònoma de Barcelona
  • Universitat de Barcelona
  • Universitat Pompeu Fabra
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • Universitat Rovira i Virgili
  • Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya

El jurat de la competició, integrat per professionals de diversos camps de coneixement, valoraran cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini de l’assumpte, la fluïdesa comunicativa dels participants i la posada en escena.

La competició fomenta l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. A més, genera un clima de germanor i vincles entre els participants que perduren al llarg del temps. L’activitat és organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats i UPC Alumni, en què s’integra el Club UPC Sènior destinat a l’estudiantat major de 55 anys, per a l’envelliment actiu i saludable.

La competició es podrà seguir en directe per streaming a través del canal de YouTube de la Xarxa Vives d’Universitats.