L’equip de la Universitat de Barcelona guanya la Lliga de Debat Sènior 2024 de la Xarxa Vives

  • L’equip representant de la Universitat Politècnica de Catalunya ha resultat subcampió
  • Isabel Baixeras Delclòs, membre de l’equip de la Universitat Rovira Virgili, ha estat escollida millor oradora de la competició
  • El tema de debat ha estat: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?»

Universitat de Barcelona, equip campió

06.06.2024. El campus de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) ha acollit la tercera edició de la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats. Després d’una disputada final, l’equip de la Universitat de Barcelona ha esdevingut guanyador de la competició, mentre que l’equip amfitrió, de la UPC, ha resultat subcampió. A més, el jurat ha distingit Isabel Baixeras Delclòs, membre de l’equip de la Universitat Rovira i Virgili, com a millor oradora de la Lliga de Debat. Durant dos dies, desenes d’estudiants de programes sènior de 6 universitats han hagut de defensar tant la posició “a favor” com “en contra” d’un tema polèmic i d’actualitat: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?».

La jornada va començar amb una fase eliminatòria entre tots els equips participants, mentre que a la gran final van arribar els equips amb més puntuació acumulada. El jurat de la competició, integrat per professionals de diversos camps de coneixement, han valorat cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini de l’assumpte, la fluïdesa comunicativa dels participants i la posada en escena.

Universitat Politècnica de Catalunya, equip subcampió

La Lliga de Debat Sènior 2024, activitat emmarcada dintre dels Programes Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats, és un marc perfecte per potenciar les habilitats i competències que els estudiants sènior poden transmetre a la societat per la seua experiència i trajectòria. En aquesta tercera edició, la competició ha comptat amb la participació de 6 equips de les següents universitats:

  • Universitat Autònoma de Barcelona
  • Universitat de Barcelona
  • Universitat Pompeu Fabra
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • Universitat Rovira i Virgili
  • Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya

Isabel Baixeras Delclòs, de l’equip de la Universitat Rovira i Virgili, millor oradora

La competició fomenta l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. A més, genera un clima de germanor i vincles entre els participants que perduren al llarg del temps. L’activitat ha estat organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats i el programa UPC Alumni, en què s’integra el Club UPC Sènior de la Universitat Politècnica de Catalunya, per l’envelliment actiu i saludable.

 

Contingut multimèdia

VISUALITZA EL DEBAT DE LA FINAL

VISUALITZA L’ACTE DE LLIURAMENT DE PREMIS