Formació de caps de jutges de les fases locals - V Edició

Formació de caps de jutges de les fases locals - V Edició

FV-capçalera-1. Logo 2020
Taller telepresencial

Objectius

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una activitat plenament consolidada del pla d’actuació anual de la Xarxa Vives. Les fases locals classificatòries tindran lloc entre els mesos de gener, febrer i març i es disputaran entre els centres docents inscrits a una mateixa universitat de referència de les 15 universitats organitzadores. Els equips guanyadors representaran a la seua universitat en la fase final, que acollirà del 23 al 25 de març de 2023 la Universitat de València.

L’objectiu de la competició és millorar les habilitats comunicatives dels alumnes participants i fomentar l’adquisició de competències transversals, com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs i la planificació i presa de decisions. Proveeix al professorat d’una eina d’innovació docent i crea un espai de col·laboració entre els nivells d’educació secundària i superior.

La funció de cap de jutges és la de vetllar per la correcta aplicació del reglament i la coordinació del jurat que l’acompanya. El jurat de les fases locals és diferent al de la fase final. És imprescindible establir criteris comuns i homogenis que eviten incoherències entre les valoracions que es proporcionen als equips d’ambdues fases. La persona que faça de cap de jutges de la fase local probablement siga el primer contacte que l’alumnat té amb algú que els “avalua” des de la universitat. Per aquest motiu i per garantir l’èxit de l’experiència, de l’esforç dels equips i dels principis docents que promou la competició, es planteja aquesta sessió formativa amb els objectius específics següents:

• Aportar informació detallada i actualitzada per al correcte desenvolupament de la funció de cap de jutges de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.
• Establir criteris comuns i homogenis per a la valoració dels debats: coherència entre fase local i fase final.

Destinataris

Caps de jutges de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que organitzen les universitats de la Xarxa Vives d’Universitats. La sessió també està oberta als responsables tècnics de l’organització de les fases locals.

Participació

Cal confirmar la participació a través d’aquest formulari fins al 13 de gener.

Programa

9:30 h

INTRODUCCIÓ A L’ACTIVITAT

Maria Teresa Albero, cap de projectes de la Xarxa Vives d’Universitats.

9:45 h

FUNCIONS DELS CAPS DE JUTGES, APLICACIÓ DE LA NORMATIVA I PROCEDIMENTS

Berta Solé, cap de jutges 2022 (fase final).

Formadora de la sessió


Berta Solé. L’any 2012 va formar part de l’equip universitari de la Universitat Pompeu Fabra, que va proclamar-se guanyador de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives eixa mateixa edició. Durant els anys posteriors, va rebre altres premis relacionats amb les lligues de debat i ha exercit com a jutge en nombroses lligues de debat universitari i de secundària. Des de l’any 2016 forma part del projecte “lliga de debat a centres penitenciaris” de la UPF. Ha participat com a jutgessa i cap de jutgessa de les lligues de debat de la Xarxa Vives en diverses edicions. Va col·laborar amb el Servei Educatiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i amb l’Institut d’Humanitats de Barcelona. Té el màster de professorat i, actualment, treballa en l’àmbit de producció d’esdeveniments culturals i en projectes de medicació artística i cultural. Té el màster de professorat i, actualment, és la coordinadora de la plataforma educativa dels sis equipaments d’arts escèniques i musicals nacionals (La Cultivadora) i col·labora en projectes de mediació cultural al CaixaForum.

Amb el suport de:

Logotip_Generalitat_de_Catalunya