V Jornada Fòrum Vives de Comunicació Digital

V Jornada Fòrum Vives de Comunicació Digital

FV-capçalera-1. Logo 2020
NOVES NARRATIVES EN L’ESFERA DIGITAL: TIKTOK I INSTAGRAM

Objectius

La V Jornada Fòrum Vives de Comunicació Digital tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra amb l’objectiu d’aprofundir, des d’una visió pràctica, en les noves narratives digitals dirigides al públic jove a través de les xarxes socials TikTok i Instagram.

La sessió pren el relleu de l’anterior jornada, que analitzava el paper de TikTok en la comunicació corporativa universitària. En aquest nou fòrum, la finalitat és compartir la feina desenvolupada en aquest àmbit a través de casos reals que puguen servir per millorar la comunicació d’altres universitats.

Els objectius de la trobada són, d’una banda, compartir experiències al voltant de com podem connectar amb els nous públics presents en aquests canals de comunicació; i d’altra, conèixer eines i aplicacions digitals que ens permeten optimitzar i millorar el seu funcionament.

Per afavorir la participació i la dinamització de l’activitat, com a novetat s’incorpora a la jornada una sessió speed-dating on compartir casos d’èxit viscuts en la comunicació universitària. Heu realitzat una acció comunicativa i ho va petar? Volem conèixer-la!

Participació

La sessió s’adreça als membres del Grup de Treball de Comunicació Digital de la Xarxa Vives, i personal tècnic dels serveis de comunicació digital corporativa que hi puga estar interessat.
Per inscriure’s a la jornada cal confirmar la participació a través d’aquest formulari abans del dilluns 21 de juny.

Programa

10:30 h

ACREDITACIONS

10:45 h

BENVINGUDA INSTITUCIONAL

11 h

LOC 1. TAULA RODONA. QUÈ FUNCIONA I QUÈ NO FUNCIONA? LES NOVES NARRATIVES EN LA COMUNICACIÓ A TIKTOK I INSTAGRAM

Andrea Jerez, estudiant d’Economia i Empresa i creadora de continguts al canal de TikTok de la Universitat de Barcelona (UB).
Francesca Fàbregas, graduada en Publicitat i Relacions Públiques, estudiant del grau en Dret i creadora de continguts al canal de TikTok de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
Rafa Estellés, estudiant d’Enginyeria Informàtica i coordinador del canal de TikTok de la Universitat Politècnica de València (UPV).
MODERA: Enric Sendra, cap de Comunicació de la Xarxa Vives d’Universitats.

12 h

BLOC 2. TALLER DE CREACIÓ DE CONTINGUTS AMB INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL (IA)

Formació a càrrec d’Enrique San Juan, periodista especialitzat en noves tecnologies amb una àmplia experiència en Internet i les seues aplicacions empresarials. Ha dirigit diverses publicacions de tecnologia, ha coordinat el suplement de tecnologia Novatec de La Vanguardia, i ha treballat en el departament de comunicació d’IBM Espanya. Actualment, és director de l’agència digital Community Internet – the social media company a Barcelona

14 h

DINAR A PEU DRET. MOSTRA DE PÒSTERS DE PROJECTES INNOVADORS

15 h

BLOC 3. SPEED DATING DE PROJECTES SEXYS I INNOVADORS EN COMUNICACIÓ DIGITAL DE LA XARXA VIVES D’UNIVERSITATS

Espai reservat perquè cada universitat presente un projecte o una pràctica innovadora relacionada amb la comunicació digital en un temps màxim de 5 minuts.
En el formulari d’inscripció podeu detallar breument quina experiència hi presentareu.

16:30 h

CONCLUSIONS. RECOMANACIONS DE BONES PRÀCTIQUES EN L’ÀMBIT DIGITAL.

L’objectiu és la composició d’una comissió de treball encarregada de l’elaboració d’una guia o decàleg sobre recomanacions de bones pràctiques per a les noves narratives digitals.

17:30 h

FI DE LA JORNADA

Amb el suport de:

Logotip_Generalitat_de_Catalunya