X Trobada de Programes Sènior

X Trobada de Programes Sènior

FV-capçalera-1. Logo 2020
Principals reptes i temes emergents de la formació universitària sènior

Objectius

La X Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) té a com objectiu oferir un espai d’intercanvi sobre els principals reptes i factors emergents de la formació sènior. Es tracta de posar en comú per part de les persones responsables dels programes sènior activitats o experiències realitzades recentment o els problemes trobats per a la seua realització al voltant de temàtiques com les experiències intergeneracionals universitàries, la digitalització de les persones adultes majors o la formació sènior en el marc de les titulacions oficials, entre d’altres.

A més d’aquest intercanvi entre els programes sènior de les universitats de la Xarxa Vives, en el marc de la trobada tindrà lloc la final de la Lliga de Debat Sènior 2023, competició en la qual set equips d’estudiants dels programes sènior de les universitats d’Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de les Illes Balears, Miguel Hernández d’Elx, Pompeu Fabra i de Vic – Central de Catalunya, debatran sobre “L’humor té límits?”.
Per últim tindrà lloc la sessió anual del Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives, en què es valorarà i aprovarà el pla de treball per al curs 2023-2024.

Inscripció

Cal confirmar la participació a través d’aquest formulari abans del 25 de maig de 2023

Participació

La sessió d’intercanvi d’experiències està oberta a responsables acadèmics, professorat, personal de serveis de gestió acadèmica i de les unitats tècniques equivalents dels Programes Sènior.
La reunió del grup de treball d’adreça únicament als integrants del Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats.

Allotjament recomanat

Hotel Port Jardín del Milenio
Tel. 966610011
Tarifa 62 € hab. doble d’ús individual i 66 € hab. doble, totes dues amb esmorzar inclòs.
35 minuts a peu a la UMH – 10 minuts en cotxe

Hotel Port Huerto del Cura
Tel. 966610011
Tarifa 72 € hab. doble d’ús individual i 76 € hab. doble, totes dues amb esmorzar inclòs.
30 minuts a peu a la UMH – 10 minuts en cotxe

Programa

DIVENDRES 2 DE JUNY
Edifici Arenals

9:00 h

ACREDITACIONS

9:15 h

BENVINGUDA INSTITUCIONAL

9:30 h

TAULA D’INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES “ Principals reptes i factors emergents de la formació universitària sènior”

– “Guia d’Actuació per a una Inclusió digital efectiva de les Persones Adultes Majors”. Presenta l’experiència Esther Sitges, responsable del programa sènior de la UMH.
– “Llums i ombres de les relacions intergeneracionals promogudes pels Programes Universitaris Sènior”. Presenta l’experiència David Viñas, director de la Universitat de l’Experiència de la Universitat de Barcelona
– “Vida universitària i intergeneracionalitat”. Presenten l’experiència Ester Oliveras, delegada de Programes Transversals i Conxita López, tècnica del programa UPF Sènior de la Universitat Pompeu Fabra.
– “Els reptes de la mobilitat ERASMUS+ per a alumnes universitaris sènior: des del foment de l’aprenentatge de l’anglés fins a la cooperació internacional.” Presenta l’experiència Marián Alesón, directora de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant.

11:30 h

REUNIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE PROGRAMES SÈNIOR

12:30 h

GRAN FINAL DE LA LLIGA DE DEBAT SÈNIOR

13:30 h

LLIURAMENT DE PREMIS DE LA LLIGA DE DEBAT SÈNIOR

14 h

DINAR

Amb el suport de:


Logotip_Generalitat_de_Catalunya