Exposicions itinerants

Exposicions itinerants

El Pla de treball de Cultura 2022-2024 de les universitats de la Xarxa Vives preveu, entre d’altres accions conjuntes, consensuar un procediment per la itinerància d’exposicions de les Universitat de la Xarxa Vives, partint de l’experiència del programa d’exposicions itinerants de la Universitat d’Alacant.

Aquest catàleg mostra les exposicions que les Universitats de la Xarxa Vives ofereixen en prèsctec actualment. Es poden fer cerques per temàtica, universitat d’origen i paraula clau.
Les universitats i/o entitats interessades a sol·licitar el préstec d’una exposició hauran de posar-se en contacte amb la universitat propietària. Trobareu el contacte a la fitxa de cada exposició.

El mot i la imatge: Isabel-Clara Simó, periodista

Vicerectorat d'Extensió Universitària, Universitat d'Alacant

Esta exposición es un recorrido periodístico de buena parte de la obra de Isabel-Clara Simó. Alentada por su marido, Xavier Dalfó, se introdujo en el periodismo a través de la revista Canigó, que ella dirigió entre 1972 y 1983. Colaboró también con medios y publicaciones como Serra d'Or, Tele/eXpres, Diario de Barcelona, El País, El Periódico de Cataluña, Ciudad de Alcoy, Cataluña Radio, TV3, TVE-Cataluña, El Pou...Calent, y Radio Alcoy. Ahora bien, queremos destacar en esta exposición su pap...

AstrónomAs

Servei d'Activitats Socioculturals de la UB, Universitat de Barcelona

Aquesta exposició es centra en les dones que han dedicat les seves nits i els seus dies a l'estudi de l'astronomia. La seva versió digital, a la web www.astronomas.org, inclou informació de 270 astrònomes que treballen o han treballat en una o en diverses de les catorze disciplines en les quals s'ha estructurat la mostra, i recull a més els més variats accents d'ètnies, àmbit geogràfic, categoria professional o diversitat funcional. La mostra és hereva de l'exposició ‘Amb A d'astrònomes’, ...

El derelicte Bou Ferrer

Vicerectorat d'Extensió Universitària, Universitat d'Alacant

Aquesta exposició recull els resultats dels treballs de conservació, investigació i difusió desenvolupats al derelicte Bou Ferrer, la major nau mercant romana en excavació al Mediterrani, des de la seua troballa en 1999, i particularment dónes de l'inici de l'actual projecte co-dirigit per Carles de Juan i Franca Cibecchini, i promogut per la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana; la Universitat d'Alacant a través del Taller d'Imatge i l'Ajuntament de la Vila Joiosa a través de V...

Investigadores en la llum i en les tecnologies de la llum

Vicerectorat d'Extensió Universitària, Universitat d'Alacant

Emmarcada en els actes de celebració de l'Any de la Llum organitzats per la Universitat d'Alacant, dilluns que ve 23 de novembre s'obri al públic l'exposició "Investigadores en la llum i en les tecnologies de la llum", en l'Edifici d'Òptica de la Facultat de Ciències. La mostra, que podrà visitar-se fins al 22 de desembre, és un homenatge a les dones investigadores que han treballat, treballen i treballaran en les ciències de la llum, l'òptica i les tecnologies basades en la llum, a proposta de la ...

Condicions generals

Les condicions generals per al préstec de les exposicions són les següents:
• La cessió temporal d’aquestes exposicions és gratuïta.
• Les despeses de transport (recollida i devolució d’obra) i muntatge de l’exposició van a càrrec de l’entitat sol·licitant, així com les despeses de l’assegurança, si escau.
• Per seguretat de les peces s’exigeix que el transport d’obra siga en furgoneta tancada; no podrà utilitzar-se furgonetes pick up, ni lones, ni cordes per a cobrir les peces.

Cada universitat podrà establir altres condicions específiques, en funció de les característiques pròpies del producte que ofereix per al préstec, que s’indicaran de manera clara en la fitxa corresponent al catàleg.