ETHERIA és un programa interuniversitari de formació permanent sènior adreçat a públic a partir de 55 anys. Planteja una proposta pedagògica nova, tant per a l’alumnat com per al professorat que hi participa, a través de la combinació d’aprenentatge en línia i pràctiques presencials. Desenvolupa una didàctica acadèmica, social i d’oci recreatiu a través d’aprenentatge formal i no formal.

Inclou mobilitat en el territori de la Xarxa Vives a través de la col·laboració entre els programes sènior de les universitats de la Xarxa.

1a edició: «Patrimonis de la Humanitat»

Accés a l'aula

El Patrimoni de la Humanitat, ja siga material o immaterial, té la capacitat innata de sorprendre a qui s’hi atansa d’una manera gairebé contínua i, a més, atrapa l’atenció d’un públic molt heterogeni gràcies als missatges de tot tipus de què és portador. La seua versatilitat permet explorar-lo i abordar-lo des de nombroses disciplines acadèmiques, fet que el fa molt atractiu per investigadors, estudiants i viatgers. El patrimoni, des de la seua singularitat, ens fa més savis, afavoreix la comunicació, ens explica qui som i d’on venim i com hem viscut, què hem adorat al llarg dels segles i fins i tot eixampla el nostre coneixement i les nostres emocions fins a fer-les més càlides i més humanes.

El territori que conforma les universitats que promouen el programa Etheria té la sort de disposar de Patrimoni de la Humanitat de diferents tipologies: a Castelló, hom disposa de l’Art rupestre de l’Arc Mediterrani (1998), a Tarragona del conjunt arqueològic romà (2000), a Lleida, de les esglésies romàniques de la Vall de Bohí (2000), a Andorra de la Vall de Madriu-Perafita-Claror i a Barcelona diversos monuments del seu passat modernista (registrats al 1984 i 2005).

Destinataris

Alumnat sènior de les universitats de la Xarxa Vives.

Requisits:

• Ser alumne/a en actiu dels programes/aules sènior d’una universitat de la Xarxa Vives.
• Tenir coneixements d’eines informàtiques a nivell d’usuari.
• Disposar d’accés a Internet.

Objectius

• Oferir a l’alumnat sènior noves oportunitats d’aprenentatge: formació en línia a través d’aula virtual interuniversitària.
• Facilitar l’accés al coneixement a través d’un programa combinat de docència a distància i formació pràctica en el territori.
• Fomentar l’adquisició, per part de l’alumnat sènior, d’habilitats transversals: tecnologia, comunicació, col·laboració, treball en xarxa, reflexió, anàlisi o elaboració de materials.
• Facilitar l’intercanvi entre l’alumnat sènior de les universitats de la Xarxa Vives a través d’una acció formativa interuniversitària.