Des de 1999, la Xarxa Vives convoca anualment el premi de Comunicació Científica «Joan Lluís Vives», amb l’objectiu de fomentar les habilitats comunicatives dels estudiants de doctorat. Amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, la convocatòria s’adreça a estudiants amb tesi doctoral inscrita i sense defensar públicament. Per participar, cal presentar un article periodístic escrit en català, original, inèdit i no premiat en altres concursos.

La temàtica de l’article presentat ha de versar sobre la mateixa tesi i el jurat valora la incidència, i sobre tot, l’interés científic i social de la recerca. Hi ha dues modalitats: ciències socials i de l’educació i humanitats; i ciències bàsiques, ciències de la salut, enginyeres i arquitectures, amb un premi d’1.500 euros cadascuna i la publicació dels articles a les revistes Mètode i L’Espill, a més d’una ressenya periodística dels treballs a la revista El Temps. El jurat està constituït per professorat de les universitats de la xarxa i altres professionals vinculats a l’àmbit del premi.

Edicions realitzades:

2012. Veredicte del jurat
2011. Veredicte del jurat
2010. Veredicte del jurat
2009. Veredicte del jurat
2008. Veredicte del jurat
2007. Veredicte del jurat
2006. Veredicte del jurat
2005. Veredicte del jurat
2004. Veredicte del jurat
2003. Veredicte del jurat
2002. Veredicte del jurat
2001. Veredicte del jurat
2000. Veredicte del jurat
1999. Veredicte del jurat

… i encara més:
Si t’agrada el Premi de Comunicació Científica, potser també t’interessen la Guia d’estudis de les universitats i el nostre programa d’ajuts a la mobilitat DRAC Formació Avançada.
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular