El futur del periodisme de proximitat, a debat a la Plataforma Interuniversitària de Premsa Comarcal i Local

Castelló de la Plana, Vic, Palma. 26/11/2010.- La Universitat de Vic acull, entre avui divendres 26 i demà dissabte 27 de novembre, les segones jornades de la Plataforma Interuniversitària de Premsa Comarcal i Local (PIPCL), en el marc del Fòrum Vives.

El rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña ha inaugurat la trobada, juntament amb el vicepresident I de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), Carles Ayats, i del regidor de Recursos Humans i Serveis de l’Ajuntament de Vic, Antoni Serrat.

En la seua intervenció, Montaña ha destacat que la col·laboració amb l’ACPC representa per a la Xarxa una «magnífica ocasió per a unir forces amb objectius comuns». El rector de la Universitat de Vic ha afirmat que les universitats comparteixen amb la premsa de proximitat «una mateixa voluntat de projecció i servei conjunt a la societat». Al seu torn, Carles Ayats s’ha felicitat per la col·laboració continuada entre la Xarxa Vives i l’ACPC, i ha destacat la qualitat de la docència que les universitats ofereixen als estudiants, futurs professionals dels mitjans de proximitat. Finalment, el regidor Antoni Serrat ha donat la benvinguda a Vic als assistents a les jornades i ha destacat l’alta densitat dels mitjans locals a la comarca d’Osona.

La plataforma es va constituir l’any 2008 a Morella (Els Ports) i compta amb la participació d’experts professors de les universitats dels territoris de parla catalana.

L’anàlisi dels reptes de present i futur del periodisme de proximitat és l’eix del programa de les jornades, que es desenvolupen en tres blocs: convergència digital, crisi del sector i tendències i necessitats. Ponències i taules rodones donen forma a unes jornades que serviran com a punt de trobada d’especialistes i professionals dels mitjans de comunicació. A més, durant les jornades es presentarà el Llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local 2010 i el web de recerca de la premsa de proximitat.

Organitzades per la Xarxa Vives, la Universitat de Vic i l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local, les jornades compten amb la col·laboració dels departaments de Cultura i Mitjans de Comunicació i d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Patrocinada per Gas Natural Fenosa, la trobada té l’ACN com agència oficial.