Professors, enginyers, periodistes i metges, al jurat de la VII Lliga de Debat Universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. -27/01/2011.- La setena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives tindrà un jurat composat per professors, enginyers, periodistes i metges. La competició de dialèctica comptarà amb la col·laboració de Carmel Mòdol, enginyer tècnic electricista; Josep M. Alba, enginyer tècnic industrial; Assumpta Costafreda, professora d’Història; Angelina Escolies, mestra de Primària i professora de ciències; Glòria Peret, mestra d’Educació Infantil i llicenciada en Ciències de l’Educació; Pere Rostoll, periodista; Glòria Gòmez, professora de valencià; Ismael Vicedo, vocal d’Escola Valenciana; Maria Soler, professora de Filosofia; i Anna Albó, metgessa i Pere Miquel, periodista, com a caps de jutges.

Aquesta edició, que tindrà lloc al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya entre els dies 21 i 25 de març de 2011, comptarà amb 12 equips d’estudiants de la regió Vives. En aquesta ocasió hi participaran més universitats que mai. Els equips defensaran alternativament posicions a favor i en contra sobre el tema escollit per a l’edició de 2011: «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?».

Les universitats que ja han confirmat la participació a la setena Lliga són l’Abat Oliba CEU, Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de Catalunya, Ramon Llull i Rovira i Virgili. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.