La col·laboració entre projectes transfronterers, una oportunitat de futur

Perpinyà, Girona, Lleida.- 24/02/2011.- Els caps de files dels projectes POCTEFA Cultur Pro, Etfersaso, Transversalis i EICT van reunir-se recentment a la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) per fer una posada en comú i estudiar possibles col·laboracions entre projectes. En la trobada es va tractar la necessitat de dur a terme una política innovadora de col·laboració per a la creació de llocs de treball.

En el context de crisi actual, a la reunió també es va plantejar la qüestió de la renovació dels ajuts de la Unió Europea. En aquest sentit, es va valorar el canvi de presidència de la regió Languedoc Roussillon com a factor de noves polítiques i d’un canvi del rol dels Pirineus Orientals en aquest espai transfronterer. Finalment, la trobada va permetre fer un resum de les operacions de cooperació i analitzar el context econòmic i social actual, així com valorar la importància  de la cooperació territorial, que esdevé clau en el context actual.