Representants de la Xarxa Vives visiten Algèria per enfortir la cooperació amb les universitats del país

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 02/03/2011.- Representants de la Xarxa Vives d’Universitats s’han reunit recentment a Algèria amb membres del Ministeri d’Educació Superior i Recerca Científica, del Ministeri d’Afers Exteriors, representants de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID), de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i de les 3 conferències d’universitats d’Algèria amb la finalitat d’analitzar i d’enfortir la cooperació entre universitats i establir canals per facilitar la cooperació entre Algèria i l’Estat espanyol en recerca i docència universitària.

La Xarxa Vives d’Universitats va ser convidada a la reunió atès la col·laboració que manté amb la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria a través del Programa Algèria Universitats (PAU), el programa de cooperació que promou la recerca, la docència i la difusió del coneixement aplicat al desenvolupament entre les 21 universitats de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i les 16 institucions d’educació superior de la CRUO, que inclou el disseny i el desenvolupament de tota una bateria de projectes i d’accions, distribuïdes en tres fases. A la reunió van assistir la coordinadora acadèmica del PAU, Anna Mata, i el Director del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC, Daniel López, en representació del president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró.

El Programa Algèria Universitats (PAU) és un programa de cooperació interuniversitària al desenvolupament dissenyat i executat per la Xarxa Vives i la CRUO, que des de 2007 persegueix la creació d’una xarxa de xarxes universitàries entre la XVU i la CRUO, amb l’objectiu d’impulsar i contribuïr a la integració del sistema universitari algerià en l’espai mediterrani i en l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Les dues primeres fases del PAU han estat cofinançades per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID).