Experts en comunicació, recursos humans i igualtat, al jurat de la final de la VII Lliga de Debat Universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. -11/03/2011.- La final de la setena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que tindrà lloc al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya entre els dies 21 i 25 de març de 2011, comptarà amb un jurat composat per professionals experts en comunicació, recursos humans i igualtat. Jordi Aguilera, periodista de TV3; Margarita Artal,  sòcia directora de la consultora especialitzada en polítiques d’igualtat Artau Associats, i Esther Gutiérrez, responsable de Recursos Humans del Grup Abantia, valoraran els equips que es disputaran el premi de la setena edició, que tractarà el tema «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?». Juntament amb aquests experts, completaran el jurat el president de la Xarxa i rector de la UPC, Antoni Giró, i els caps de jutges de la competició, Anna Albó, metgessa i Pere Miquel, periodista.

Quant al jurat de les eliminatòries, la competició de dialèctica comptarà amb la col·laboració de Carmel Mòdol, enginyer tècnic electricista; Josep M. Alba, enginyer tècnic industrial; Assumpta Costafreda, professora d’Història; Angelina Escolies, mestra de Primària i professora de ciències; Glòria Peret, mestra d’Educació Infantil i llicenciada en Ciències de l’Educació; Pere Rostoll, periodista; Glòria Gòmez, professora de valencià; Ismael Vicedo, vocal d’Escola Valenciana; Maria Soler, professora de Filosofia; i els caps de jutges esmentats.

Aquesta setena edició comptarà amb 12 equips d’estudiants de la regió Vives. En aquesta ocasió hi participaran més universitats que mai. Els equips defensaran alternativament posicions a favor i en contra sobre el tema escollit per a l’edició de 2011: «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?».

Les universitats que ja han confirmat la participació a la setena Lliga són l’Abat Oliba CEU, Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya i Ramon Llull. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.