Èxit de participació a Expolangues 2011

Castelló, Barcelona, Palma.- 15/03/11-. La Fira de les llengües i les cultures Expolangues Paris 2011 va acollir en la seua 28ena edició 22.738 visitants dels quals uns 6.500 són professors de llengua. Enguany la fira ha comptat amb 180 estands, en què han estat representats més de 30 països i 80 llengües. Del 2 al 5 de febrer, la Xarxa Vives d’Universitats ha estat present a Expolangues 2011 per tercer any consecutiu, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

La Xarxa Vives, a través de l’estand conjunt de la llengua catalana, ha difós informació sobre els programes EILC perquè els estudiants estrangers Erasmus puguen estudiar català durant la seua estada a les universitats dels nostres territoris. La fira, que s’ha convertit en un referent en l’àmbit de l’educació, ha tingut com a llengua convidada d’honor l’àrab. La propera edició d’Expolangues tindrà lloc de l’1 al 4 de febrer de 2012.

La fira representa un punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües i té l’objectiu de presentar les diverses possibilitats d’aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüístiques i els programes d’educació de les llengües que hi participen. En les darreres edicions, Expolangues ha tingut com a convidats d’honor la llengua catalana (2010), la Unió Europea (2009), la República Popular de la Xina (2008), o la Federació Russa (2007).

En l’edició del 2010 i sota el lema «El català, la llengua de 10 milions d’europeus», els més de 25.000 assistents al Saló d’Exposicions de París van poder conèixer la llengua i la cultura catalanes a través de conferències, debats, presentacions i altres activitats culturals i gastronòmiques que es van organitzar a l’estand central.

La Xarxa Vives d’Universitats hi va participar juntament amb altres institucions: el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i de la Secretaria de Política Lingüística-, el Govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i la municipalitat de l’Alguer.