L’Abat Oliba CEU s’estrena a la VII Lliga de Debat Universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. -17/03/2011.- L’equip de la Universitat Abat Oliba CEU participa per primera vegada a la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives. Està format per membres del grup de debat de la universitat que ja han participat en altres competicions a nivell estatal i que es preparen per a la VII edició de la Lliga des de principi de curs. L’equip està composat per la capitana, Victoria Barbero (estudiant de Dret i de Periodisme); Maria de Lluch Mir (estudiant de Dret i Ciències Polítiques); Joan Soler (estudiant de Dret); i Adrià Birlanga i Aura Albaladejo (estudiants de Dret i ADE).

La capitana de l’equip, Victoria Barbero, explica que afronten la seua participació a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives com un gran repte ja que «serà el nostre primer torneig com a equip i l’estem preparant des de principi de curs». Barbero diu que «el grup de debat de la UAO ha participat anteriorment en competicions a nivell estatal però que sempre eren en castellà i que per a aquesta Lliga han escollit els membres del grup de debat que millor pogueren adaptar-se a la competició». «La principal diferència que trobem respecte de les altres competicions és que com sabem el tema de dèbat amb antelació la preparació és més profunda ja que tenim més temps per investigar i desenvolupar idees».

La VII Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya entre els dies 21 i 25 de març de 2011, comptarà amb 12 equips d’estudiants de la regió Vives que defensaran alternativament posicions a favor i en contra sobre el tema «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?».

Les universitats que ja han confirmat la participació a la setena Lliga són l’Abat Oliba CEU, Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya i Ramon Llull. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.