Cultur Pro organitza dos cursos de francès amb l’Hospital de Figueres en col·laboració amb l’Etfersaso

Girona, Perpinyà, Lleida.- 13/04/2011.- El projecte Poctefa Cultur Pro en col·laboració amb el projecte Poctefa Etrfersaso organitza dos cursos de francès amb l’Hospital de Figueres. Els cursos, un de nivell A1 i l’altre de nivell A2 estan adreçats a personal sociosanitari i de l’administració de l’hospital. Es tracten de cursos de 110 hores, 60 de les quals són presencials i 50 semipresencials amb suport virtual.

En el curs de nivell A1 participen 25 alumnes i en el curs de nivell A2, 23. La metodologia d’aprenentatge es basa en un sistema comunicatiu i accional. Els estudiants han de realitzar tasques concretes en francès d’activitats reals de la vida professional. A més tenen una part d’activitats de comprensió oral i escrita adaptada a situacions quotidianes. A les classes s’utilitzaran documents i casos autèntics per facilitar als aprenents la familiarització amb elements sociosanitaris de la cultura i la civilització franceses.

El Programa Interreg IV A Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012.

Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals.