Èxit de la 42 Fira del Llibre de València

València, Barcelona, Palma.- 19/04/2011.- La 42 edició de la Fira del Llibre de València ha estat tot un èxit. Els autors més venuts han estat Enric Valor, Vicent Soler, Raquel Ricart i Toni Cucarella en valencià i Stéphane Hessel, Jean M. Auel i Javier Marías en castellà. La Xarxa Vives ha presentat les novetats editorials de les universitats membres a través de la seua presència en una de les casetes de la Universitat de València. Segons les dades de l’organització, tot i la crisi s’han venut 700.000 euros en llibres, uns 10.000 euros per caseta.

El Gremi de Llibrers se sent satisfet amb els resultats d’aquest any, perquè malgrat l’avançament de dates -a causa de les festes de Setmana Santa i Pasqua -, la presència del públic ha estat constant i nombrosa, la qual cosa significa que la Fira del Llibre segueix sent un esdeveniment cultural molt atractiu i amb una gran capacitat de convocatòria. Enguany la fira s’ha vist afavorida pel temps ja que, extraordinàriament, no hi ha hagut cap dia de pluja. A més, els caps de setmana l’assistència de públic ha estat massiva.

Els títols més venuts en valencià són l’obra d’Enric Valor; Les ratlles de la vida, de Raquel Ricart (Tres i Quatre)-últim premi Andròmina de narrativa-; Pa negre, d’Emili Teixidor (Columna); i Homes i Falagueres i altres relats, de Toni Cucarella (Tres i Quatre). També han destacat en valencià La rateta Marieta, de Fina Masgrau amb il·lustracions de Lourdes Bellver (Tàndem) i les Endevinalles d’Irene Verdú amb il·lustracions de Daniel Garcia (Carena).

En castellà, el pamflet ¡Indignaos!, de Stéphane Hessel (Destino) s’ha convertit en un dels best sellers d’enguany. També han estat èxit en vendes La tierra de las cuevas pintadas, de Jean M. Auel (Maeva). Los enamoramientos, de Javier Marías (Alfaguara), El tiempo mientras tanto, de Carmen Amoraga (Planeta) i Lágrimas de lluvia, de Rosa Montero (Seix Barral).