Un centenar d’alumnes aborden el futur del periodisme a la 6a Trobada de Joves Lectors

Castelló, Barcelona, Palma.- 02/05/2011.- La 6a Trobada de Joves Lectors organitzada per l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, que va tenir lloc els passats 29 i 30 d’abril a l’Alberg Mas Silvestre de Canyamars (Barcelona), va reunir prop d’un centenar d’alumnes de totes les universitats de Catalunya i del País Valencià per debatre la situació actual de la premsa. Sota el títol «Els reptes de la xarxa i el futur del paper» els participants han fet paleses les inquietuds que els joves periodistes tenen sobre el futur de la professió. La Xarxa Vives d’Universitats dóna suport a aquesta Trobada en el marc de col·laboració que manté amb l’Associació Catalana de Premsa Comarcal.

Aquesta edició de la Trobada de Joves Lectors ha comptat amb ponències com les de Josep Comajoan, director de El 9 TV, Albert Sáez i Casas, director adjunt de El Periódico de Catalunya o de Vicent Partal, director de Vilaweb. Aquesta última xerrada va causar sensació entre els presents ja que estava encaminada cap a una premisa molt clara: «No us deixeu contractar, contracteu-vos». La 6a Trobada de Joves Lectors ha tractat en profunditat del periodisme a Internet, de la premsa comarcal i local i de xarxes socials. Les conclusions finals de la trobada plantejades pels propis participants han estat quatre: es necessari que els joves tinguen iniciativa; el negoci és el contingut, no el format on es publica; a banda de la crisi, la comunicació sempre serà necessària i la Premsa Comarcal i Local ha d’apostar més per la digitalització.