Cursos en periodisme i comunicació digitals a la Guia de cursos d’estiu

Castelló, Barcelona, Palma.- 06/05/2011.- Eines digitals per al periodisme d’investigació, Creació de portafolis fotogràfics, Videoperiodisme (ENG) i Web 2.0 per a periodistes són alguns dels cursos de comunicació proposats per l’Institut d’Educació Continuada (IdEC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que es troben recollits a la Guia de Cursos d’Estiu 2011 publicada per la Xarxa Vives d’Universitats. La Guia de Cursos d’Estiu proposa 750 opcions a 74 localitats arreu del territori de llengua catalana.

Amb el domini creixent de les noves tecnologies en gairebé tots els àmbits de la comunicació, cada vegada és més necessari dominar les eines digitals de què disposen els periodistes i comunicadors per desenvolupar la seua tasca. Per aquest motiu, l’Institut d’Educació Continuada de la UPF ha organitzat diversos cursos per millorar els coneixements dels estudiants i professionals de la comunicació en aquest àmbit.

Eines digitals per al periodisme d’investigació pretén dotar als professionals del periodisme i la comunicació d’habilitats digitals que els permeten cercar i publicar informació en el context actual, on Internet i les comunicacions mòbils formen part de la vida quotidiana de ciutadans, empreses i professionals.

A més de l’IdEC, també hi ha marcs organitzatius que proposen cursos en comunicació digital com Noves formes de comunicació digital per a les organitzacions: ciència, recerca i educació 2.0 de la UdG i Periodisme digital, transformació o canvi de model? D’Els Juliols de la UB entre altres.

Els cursos d’estiu recollits en la Guia tindran lloc des del 15 de maig al 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.