La literatura de Gabriel Miró, protagonista a la revista BUC

El llibre de Ian R. Macdonald Gabriel Miró: su biblioteca personal y su circunstancia literaria, ha estat publicat per l’editorial de la Universitat d’Alacant (UA) i ha esdevingut un dels llibre destacats del número 7 de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres.

Miguel Ángel Lozano, catedràtic de Literarura Espanyola de la Universitat d’Alacant ha publicat un article a la revista BUC sobre el llibre de Macdonald i ens explica els orígens de la publicació i el camí recorregut per l’autor en el seu desenvolupament .

Lozano ens explica que «per al coneixement de l’obra de Miró, l’estudi de la seua biblioteca és, per tant, imprescindible, i el professor Ian R. Macdonald va dur a terme aquesta tasca de manera minuciosa i sagaç. Quasi detectivescament va reconstruir el procés de les lectures de l’escriptor alacantí, segons podien indicar les enquadernacions, les dates de publicació, les notícies que va aconseguir de diverses fonts i les evidències de les adquisicions en les tres ciutats on va residir: Alacant, Barcelona i Madrid.».

Continuar llegint l’article de Miguel Ángel Lozano.