T’agrada la fotografia? A la Guia de cursos d’estiu tens 10 opcions per aprendre’n

Castelló, Barcelona, Palma.- 24/06/2011.- La fotografia és art, ciència i experiència humana. Avui dia, fotògrafs professionals i aficionats a la fotografia han de conéixer les característiques d’aquest llenguatge artístic per poder obtenir el resultat desitjat de les imatges que realitzen. El creixent interès per la fotografia que experimentem darrerament fa que moltes universitats i centres de formació oferisquen cursos diversos en aquest àmbit. Per això, la Guia de cursos d’estiu 2011 recull 10 cursos sobre fotografia a diverses localitats dels territoris de llengua catalana.

Els principiants poden fer el curs Art i tècnica fotogràfica de l’Aula interuniversitària de Matadepera (AIUMA); Fotografia digital. Recursos de la web 2.0 per a l’aula dels Cursos d’Estiu a les Seus de la UA; Introducció a la fotografia i al vídeo digital, de la Universitat Oberta d’Estiu (UOE) o bé Taller de fotografia, dels Cursos d’Estiu de la UdG.

A més hi ha cursos específics sobre Fotografia de paisatges dels CEUdG, Fotografia de viatges de la UOE, Fotografia la nit dels CEUdG o Retrats i escenaris urbans de la UEUdL i d’especialtizació en fotografia i retoc digital com Fotografia digital: tècnica i pràctica de la UERL i Fotografia i retoc digital amb programes lliures i gratuïts en el marc del web 2.0 de la UOE.  També s’ofereixen altres cursos en creació de portafolis fotogràfics i photoshop que podeu consultar a la Guia de cursos d’estiu 2011. Tots els cursos recollits en la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.