6a convenció de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal a la Universitat de Vic

Castelló, Barcelona, Palma.- 25/05/2011.- La Universitat de Vic acollirà la 6a convenció de la Premsa Comarcal i Local que tindrà lloc el proper dissabte 28 de maig i reunirà especialistes i professionals de la premsa de proximitat. A la convenció, que enguany coincideix amb els 30 anys de la constitució de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local (ACPC), es presentarà el Llibre Blanc 2011 de la premsa comarcal i es lliurarà el 6è premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal. La Fundació Catalana de la Premsa Comarcal i el setmanari Osona Comarca de Vic, organitzen els actes previstos que compten amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats.

Coincidint amb la diada de l’ACPC es farà, el dia 27 de maig, el president de l’associació, Estanis Alcover, parlarà sobre La importància de la Premsa Comarcal i Local. A continuació intervindrà el portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya i secretari general de Presidència, Francesc Homs, qui oferirà una conferencia magistral, oberta a tothom, amb el títol: McNamara i els «rumors de guerra». Aquest acte tindrà lloc a la sala Coll i Bardolet de l’Auditori Marià Vila d’Abadal (Edifici Sucre, carrer Historiador Ramón d’Abadal núm. 5).

La 6a convenció i la 29a assemblea de l’ACPC tindran lloc el dissabte, 28 de maig del 2010, a la Sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic, a la Masia Torre dels Frares, carrer de Perot Rocaguinarda, 17 Vic. El programa del dia 28 comença a les 9 h del matí amb la 29 assemblea ordinària i 7a extraordinària que es realitza únicament per als associats. A les 12 h tindrà lloc, ja amb accés lliure, la presentació del llibre blanc 2011 de la Premsa Comarcal i Local a càrrec d’Enric Yarza, assessor de l’associació Premsa Comarcal i director general de Media HotLine, i un col·loqui posterior. A les 12.45 es presentarà el treball guanyador del 5è premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal El públic jove front la premsa comarcal i local: diagnòstic i propostes d’actuació, coordinat per Andreu Casero, professor de la Universitat Jaume I. Seguidament tindrà lloc el veredicte i el lliurament del 6è premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal amb una breu presentació del projecte guanyador. Tancarà els parlaments Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic, en representació de la Xarxa Vives d’Universitats.

A les 13.15 h, es realitzarà la ponència Política de Comunicació i Difusió del Govern de Catalunya i la Premsa Comarcal, a càrrec del director general d’Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Genòves i del director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Antoni Molons, amb un col·loqui posterior. El programa es tancarà amb la presentació del projecte comunicacional d’Osona Comarca de mitjans de comunicació, SL. En acabar hi haurà un dinar de germanor per als assistents.

Per inscriure-vos a la convenció, cliqueu ací.

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local (ACPC) és una associació del sector de la premsa de caràcter no lucratiu, independent i democràtica en la seva organització i funcionament. La seva activitat es desenvolupa en tot el territori català a través dels seus secretariats i amb àmplies mires cap a la resta d’Europa a través dels seus socis i d’altres associacions a nivell internacional a les quals pertany.