Més de 70 professionals participen en la 6a Convenció de la Premsa Comarcal i Local

Castelló, Barcelona, Palma.- 30/05/2011.- La 6a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, que ha reunit a més de 70 professionals del sector editorial, comunicatiu, publicitari i docent, ha tingut lloc a Vic els dies 27 i 28 de maig. Organitzada per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i el setmanari Osona Comarca amb la col·laboració de la Xarxa Vives, la convenció ha posat de relleu les inquietuds i les necessitats del sector de la premsa de proximitat, que travessa uns dels moments més difícils de la seua història, per la confluència de la crisi econòmica. En l’acte de cloenda, el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, ha destacat la col·laboració entre l’ACPC i la Xarxa «per tal de crear un espai de treball orientat a coordinar la docència, la recerca i altres temes relacionats amb la premsa de proximitat».

Com a novetat respecte d’altres anys, la convenció ha comptat amb un acte previ el dia 27 i que ha consistit en una conferència magistral titulada «McNamara i els Rumors de Guerra» a càrrec de Francesc Homs, portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Durant la convenció ha tingut lloc la presentació del Llibre Blanc 2011 de la Premsa Comarcal i Local, una radiografia del sector que vol buscar solucions per a sobreviure a l’actual conjuntura de pèrdua d’ingressos publicitaris, reducció de despeses i d’ajuts públics. El Llibre Blanc 2011 de la Premsa Comarcal, realitzat per Enric Yarza, director general de Media HotLine i Celestina Manzano, de Media Marketing Europe i amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de La Caixa, inclou dades del volum d’ingressos per publicitat, xifres de vendes, marges de benefici, indicadors de consum, costos per lloc de treball, rendiments per exemplar venut i altres ràtios d’interès.

En matèria d’investigació, s’ha presentat el treball guanyador del 5è Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal: “El públic jove front la premsa comarcal i local: diagnòstic i propostes d’actuació”, a càrrec de Andreu Casero, coordinador del treball i professor de la Universitat Jaume I de Castelló. En l’acte també es va donar a conèixer el treball guanyador del 6è Premi de Recerca Universitària de la Premsa Comarcal «La premsa comarcal i el consum de noves pantalles» a càrrec dels professors de la Universitat de Vic (UVic) Héctor Navarro (responsable del projecte), Ruth Contreras, Irene Garcia, Zahaira González i Eulàlia Massana. El lliurament del premi va comptar amb la presència de Joan M. Claveguera, director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’entitat patrocinadora juntament amb Endesa i la col·laboració i suport de la Xarxa Vives d’Universitats.