Les xarxes socials, objecte d’anàlisi als cursos d’estiu

Castelló, Barcelona, Palma.- 01/06/2011.- Les xarxes socials ha transformat la forma en què ens relacionem, no només en la vida personal i privada sinó també professionalment. Les empreses i entitats públiques i privades són conscients que avui en dia és imprescindible tenir presència en aquests canals de comunicació per informar sobre els seus serveis i productes i també per interactuar i dinamitzar amb els clients i el públic potencial. Per aquest motiu, la Guia de cursos d’estiu 2011 de la Xarxa Vives ofereix diversos cursos sobre xarxes socials i sobre la gestió més adequada d’aquests nous mitjans de comunicació personal i professional.

El Campus Universitari de la Mediterrània proposa Community manager; els cursos d’estiu a les seus de la UA, Community manager en la empresa: una professió de futur; els cursos d’estiu de la UdG, Comunicació 2.0 i Noves formes de comunicació digital per a les organitzacions: ciència, recerca i educació 2.0; als Cursos d’estiu de la UPF trobem Com aprofitar les xarxes socials a l’empresa; l’Aula Interuniversitària de Matadepera ofereix el curs Eines per la gestió i la comunicació mitjançant la web 2.0 i la Universitat Miguel Hernández, Xarxes socials i identitats digitals. Cap a un ús pedagògic i responsable.

La guia de cursos d’estiu 2011 també inclou altres cursos sobre xarxes socials d’un àmbit més general com Xarxes socials, organitzat pel Campus Universitari de la Mediterrània; Les xarxes socials com a eina de promoció personal en temps de crisi de la UERL; Introducció a les aplicacions per smartphones dels CEUdG.

Tots els cursos recollits en la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.