La UdG acollirà al juliol les XXV Jornades internacionals per a professors de català

La Universitat de Girona (UdG) acollirà del 18 al 21 de juliol, les XXV Jornades internacionals per a professors de català que organitza l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració de la Xarxa Vives i l’Institut d’Estudis Catalans, que a més, enguany commemora el centenari de la Secció Filològica (1911-2011).

Les jornades comptaran amb les conferències inaugurals «Vint-i-cinc anys de Jornades », a càrrec d’Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats del IRL i «La Secció Filològica de l’IEC, de cent anys endavant», a càrrec d’Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Durant l’acte, els assistents s’adheriran a la campanya «2011 l’any de la paraula», que està previst portar a les universitats de l’exterior amb docència d’estudis catalans.

L’objectiu de les jornades és crear un lloc de trobada i d’intercanvi d’experiències del professorat de català de les universitats de l’exterior i alhora un fòrum de formació permanent per a la docència de la llengua com a idioma estranger, la cultura i la literatura. Enguany, les Jornades se centren en qüestions sobre avaluació, tant des d’un punt de vista formal en relació amb les especificacions del Marc europeu comú de referència per a les llengües com de l’avaluació de l’aprenentatge pensant en aspectes formatius, constructius i com a procés. També es tractarà l’ús de les tecnologies com a element afavoridor de l’aprenentatge col·laboratiu, i es crearà un espai per a l’intercanvi d’experiències docents i la presentació d’activitats culturals i de promoció dels estudis. Com a novetat es presentaran noves eines que faciliten el coneixement del sistema normatiu del català.

Consulteu el programa de les Jornades i la butlleta d’inscripció.