Un estiu per aprendre més sobre els esports amb la Guia de cursos 2011

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-21/06/2011.- De tots és sabut que l’exercici físic millora la funció mental, l’autonomia, l’agilitat la rapidesa i ens proporciona una sensació de benestar i harmonia. La pràctica d’esports és molt important avui en dia per lluitar contra el sedentarisme i l’obesitat. Per aquest motiu la Guia de cursos d’estiu 2011 de la Xarxa Vives proposa activitats per a professionals del món de l’esport però també per a públic en general.

Alguns exemples? Els Cursos d’Estiu de l’INEFC recullen, entre altres, Iniciació al tennis: metodologia i recursos; Iniciació en les tècniques de navegació en les modalitats de vela lleugera, creuer i windsurf; Iniciació al bàdminton; Basic line dance i joc coreogràfic; Aplicacions educatives dels balls caribenys: merengue, txa-txa-txà, sals i balls en roda; Dansa emocional; Lluita olímpica als instituts i a les escoles: recursos per a mestres i professors; El coaching: una oportunitat de millora en l’àmbit de l’activitat física i l’esport i Els fonaments del futbol. L’entrenament basat en les situacions de joc real – Millorar la presa de decisions. La Universitat d’Estiu de Vic ofereix els cursos Direcció, organització i gestió d’esdeveniments esportius; la Universitat d’Estiu a Manresa, Organització i gestió d’esdeveniments esportius i Entrenament funcional i rendiment esportiu; la Universitat d’estiu de Gandia de la UV ha programat el curs Exercici físic com a eina terapèutica en la recuperació esportiva; els Cursos d’estiu de la UdG, Aprofundiment en la readaptació i prevenció esportiva: aplicacions pràctiques i la Universitat d’Estiu Ramon Llull, Els estiraments aplicats a l’esport i a la vida quotidiana.

Aquests i altres cursos sobre esports i altres temàtiques estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2011. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.