Ompli el teu estiu de música amb la Guia de cursos 2011

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 05/07/2011.- La música forma part de la nostra vida abans de néixer i compleix diverses funcions, ens ajuda a somniar, ens fa companyia, ens alegra l’esperit i ens allibera. La música està lligada a les nostres rutines diàries de manera que ni ens n’adonem però algunes persones fan de la música la seua forma de vida, la seua professió. Per a tots, la Guia de cursos d’estiu 2011 recull diverses propostes per a aprofundir coneixements o per descobrir estils i aspectes musicals que fins ara no heu tingut l’oportunitat de conéixer.

El CEUJI ofereix Creativitat i expressió musical i Periodisme i música; el CESUA, el Curs de direcció de banda i el Curs internacional de música moderna (V); la UEGUV, El jazz: de la revolució del bepop a l’alliberament del free jazz, Introducció al món de l’òpera i La protecció dels drets dels creadors i l’accés a la cultura; la UEUAB proposa Blues, jazz, rock: de les velles històries de vinil a l’era digital; la UCE, Música i patrimoni musical als Països Catalans; el CEUdG organitza Música i dança tradicionals als Països Catalans i Occitània i La música en el cinema d’Alfred Hitchcock; la UERL, Sons, música i imatges. Interacció i percepció i La tetralogia de Richard Wagner; la UEUdL, Mozart a escena: les òperes de W.A. Mozart en el seu context; la UMH, Musicoteràpia: positivar-te, desestressar-te i tocar-te amb la música i l’IDECUPF, Realització de vídeos musicals.

Trobareu aquests i altres cursos a la Guia de cursos d’estiu 2011. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.