Joana Serra i Marta Melé, premis de Comunicació Científica «Joan Lluís Vives»

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.-19/07/2011.- La Xarxa Vives d’Universitats va lliurar el passat divendres els diplomes acreditatius dels dos guardons de 1.500 euros corresponents a la dotzena edició del Premi de Comunicació Científica 2010, que convoca la Xarxa Vives amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i de la CAM. Les guanyadores d’aquesta edició són Joana Serra i Serra de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) i Marta Melé Messeguer de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

El jurat del premi 2010 – coordinat per Martí Domínguez, de la Universitat de València, i integrat per Rosa Calafat (Càtedra UNESCO de Llengües i Educació), Gustau Muñoz (UV) i Jordi Solé (Universitat de Vic)- va acordar per unanimitat atorgar el premi en la modalitat de Ciències Socials i de l’Educació i Humanitats, a l’article Un trauma col·lectiu, de Joana Serra i Serra, de la UPVD. En la modalitat de Ciències Bàsiques, Ciències de la Salut, enginyeries i arquitectures, ha resultat guanyador l’article Genoma i recombinació: traçant la història evolutiva dels humans, de Marta Melé Messeguer, de la UPF.

El articles guanyadors, els quals es poden consultar en el web www.vives.org, seran publicats en les revistes Mètode i L’Espill editades per la Universitat de València, mentre que El Temps en farà una ressenya d’ambdós treballs.