La VIII Lliga de Debat Universitari s’uneix a la iniciativa «2011, Any de la Paraula Viva»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-08/09/2011.- La VIII Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc la propera primavera a la Universitat de Vic, formarà part de la iniciativa «2011, Any de la Paraula Viva» que s’emmarca dins el programa del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Properament es coneixeran tant les dates de la competició com el tema en torn al qual se centraran els debats.

Amb motiu del centenari de la Secció Filològica de l’IEC i de Joan Maragall, el poeta de la paraula viva, la Secció Filològica de l’IEC i la Institució de les Lletres Catalanes han convocat tota la societat a promoure durant aquest any tota mena d’iniciatives per descobrir, compartir, exercitar i celebrar la vitalitat, la creativitat expressiva i el dinamisme innovador de la llengua catalana sota el lema «2011, Any de la Paraula Viva».

La Lliga de Debat Universitari és una competició que organitza la Xarxa Vives d’Universitats des de l’any 2005, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.

La VII Lliga de Debat Universitari va tenir lloc a la Universitat Politècnica de Catalunya del 21 al 25 de març de 2011 i el tema dels debats va ser «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?» i els guanyadors del primer premi van ser l’equip de la Universitat Ramon Llull.