Nou portal de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives en honor a Enric Valor

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 05/10/2011.-La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua col·laboren en el desenvolupament d’un portal dedicat a Enric Valor, en homenatge al centenari del seu naixement. El portal es publicarà en el marc de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives ja compta amb un catàleg de 1.590 obres. Entre els darrers títols publicats destaquen Henrique de Lorena, de Ramón López Soler (1806-1835), Cancionero de Oñate-Castañeda (1485) i Històries troianes, reproducció digital del manustrit datat cap a l’any 1485.

A més de la bibliografia publicada, la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives acaba de d’inaugurar un portal dedicat a Al Tall, conjunt musical valencià que es va constituir al 1975 amb l’objectiu de recuperar la música tradicional i crear noves formes basades en les formes ancestrals de cantar i en la fusió amb altra música mediterrània. Aquest nou espai forma part de la secció de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes dedicada a difondre, amb la col·laboració de la Xarxa Vives, les obres més representatives de la cultura valenciana, catalana i balear.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives és fruit d’un conveni entre la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la Xarxa Vives d’Universitats. Amb aquest acord es pretén, d’una banda, aprofitar, potenciar i difondre al màxim els fons digitalitzats existents a la xarxa i, d’una altra, proposar i fer efectiva l’edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear. El portal ret homenatge a la figura de l’important humanista valencià Joan Lluís Vives, per tot el que representa la seua obra en la cultura europea del Renaixement.