El futur «Diccionari de neurociència» del Termcat recollirà més de 2.500 denominacions catalanes

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 06/10/2011.- El «Diccionari de neurociència» del Centre de Terminologia Termcat, que recollirà més de 2.500 denominacions catalanes, entra en el seu procés d’edició. Les denominacions incloses en aquest volum corresponen a prop de 1.970 termes que aniran acompanyades de la definició i equivalents en castellà i anglès. L’obra està organitzada d’acord amb una estructuració temàtica en què tenen cabuda, per exemple, la neurociència estructural, la neurobiologia cel·lular i del desenvolupament, la neurobiologia molecular, les neurociències clíniques i la neurociència computacional.

El diccionari, que ha estat creat a partir d’una iniciativa de l’expert en neurociència Antoni Valero-Cabré, ha implicat la cooperació entre diverses persones i institucions.  Un equip d’especialistes mèdics coordinats pel professor de neuroanatomia Josep Reig, s’han encarregat d’elaborar-la en col·laboració amb el Termcat. La Xarxa Vives d’Universitats ha col·laborat en el projecte, que ha comptat amb el suport de CatalunyaCaixa i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La neurociència és un àmbit multidisciplinari que s’ocupa de l’estudi del sistema nerviós, des dels aspectes més bàsics, moleculars i cel·lulars, fins als de major complexitat, com els processos mentals o el comportament.