La VIII Lliga de Debat Universitari analitzarà el moviment dels «indignats»

Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 10/10/2011.- La VIII Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives tindrà lloc del 16 al 20 d’abril de 2012 a la Universitat de Vic i analitzarà el tema «Els indignats: un nou corrent de pensament?». La nova edició de la competició de dialèctica s’uneix a la iniciativa «2011, Any de la Paraula Viva» amb motiu del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.

La VII Lliga de Debat Universitari va tenir lloc a la Universitat Politècnica de Catalunya del 21 al 25 de març de 2011 i el tema dels debats va ser «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?». En la darrera edició van participar 12 universitats: Abat Oliba CEU, Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya i Ramon Llull. Els guanyadors del primer premi van ser l’equip de la Universitat Ramon Llull, l’equip de l’Autònoma de Barcelona van quedar en segon lloc i el premi a la millor oradora se’l va endur l’estudiant de la Universitat Ramon Llull, Gemma Lligadas.