Morella tanca el II Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 16/10/2011.- L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llenguai la Xarxa Vives d’Universitats tancaren ahir a Morella el II Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que ha tingut lloc entre Vinaròs i la capital dels Ports.

Concebut amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior, el curs s’adreça a llicenciats i graduats, preferentment en Filologia catalana, i a estudiants del darrer any de grau que no tinguen o compten amb poca experiència docent en el camp de l’ensenyament de la llengua. En aquesta segona edició del curs, al igual que l’any passat, s’han omplert totes les places amb 40 inscrits.

L’acte de cloenda del curs va tenir lloc ahir dissabte a l’Ajuntament de Morella i va comptar amb la participació del secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús; l’alcalde de Morella, Joaquim Puig; el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch, i la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó.

A la seua intervenció, l’alcalde de Morella va posar l’accent en situar la llengua compartida com a cor de la cultura pròpia i va apostar per consolidar la presència del català «als mitjans de comunicació i també a l’exterior, a través dels lectors». Puig es va felicitar per la continuïtat del curs.

Al seu torn, Andreu Bosch va expressar satisfacció i agraïment. «Estem satisfets perquè estem cobrint una mancança de formació amb aquest curs d’introducció, a través de l’esforç de 3 institucions conscients de les necessitats que existeixen en la didàctica de la llengua com a idioma estranger; i d’altra banda estem agraïts perquè les complicitats entre totes les parts ens ajuden a treballar per la llengua amb naturalitat i efectivitat». Bosch va insistir en el paper dels lectors com a dinamitzadors culturals a l’exterior.

Verònica Cantó va coincidir amb la resta d’intervinents en apostar per la continuïtat del curs: «No hi ha 2 sense 3 –va dir– i l’Acadèmia continuarà col·laborant amb l’Institut Ramon Llul i amb la Xarxa Vives per fer realitat aquest curs en properes edicions». La secretària de l’AVL es va refermar en la necessitat de reforçar el diàleg entre les institucions organitzadores en el futur.

Finalment, Ignasi Casadesús va felicitar l’alcalde de Morella pel premi «Patrimoni 2011» concedit aquesta setmana a la ciutat per la xarxa de ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat, gràcies a un projecte de recuperació del centre històric de la capital dels Ports impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Universitat Jaume I. El secretari executiu de la Xarxa Vives va destacar, d’altra banda, l’equilibri territorial del curs, amb alumnes provinents tant del País Valencià com de Catalunya i de les Illes Balears.