En 2009 l’UJI va rebre el Segell d’Or d’Excel·lència Europea 500+, o Cinc Estrelles, d’acord amb l’avaluació realitzada pel club d’Excel·lència en Gestió seguint el model de la European Foundation Quality Management (EFQM). Aquest reconeixement va ser el primer a una universitat espanyola després de l’acord arribat entre l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i el Club d’Excel·lència en Gestió.

Estudiar en la Jaume I es caracteritza per l’Estil UJI que representa la formació en llengües estrangeres, en noves tecnologies, en humanitarisme, en ciutadania europea, i en el foment de l’esperit emprenedor.

L’UJI és més docència perquè disposa de professorat altament qualificat amb una formació pedagògica permanent i nombrosos professionals externs implicats en la docència; disposa d’una Aula Virtual de suport tecnològic a la formació; i estades en pràctiques per a tot l’estudiantat amb una oferta de més de 2.700 empreses i institucions públiques.

L’UJI és més investigació perquè es troba entre les primeres universitats espanyoles en l’obtenció de recursos externs per a I+D per professor, i perquè allotja instituts d’investigació de reconegut prestigi, com l’Institut de Tecnologia Ceràmica, centre capdavanter mundial en la investigació i desenvolupament tecnològic orientat a la indústria del taulell.

L’UJI és més innovació perquè és pionera en la utilització de les noves tecnologies de la informació i la comunicació; disposa del 100% d’aules amb equipament multimèdia i laboratoris amb l’última tecnologia; aposta per la innovació en el campus: Càtedra d’Innovació i Creativitat (INCREA), Centre d’Educació i Noves Tecnologies (CENT), etc.

L’UJI és més pròxima perquè ofereix classes amb grups reduïts que permeten un tracte personalitzat a l’estudiantat; disposa d’un campus modern i comunicat amb l’estació de trens i autobusos en 5 minuts; la Biblioteca està oberta 24 hores en període d’exàmens; i té unes àmplies instal·lacions esportives amb una oferta de més de 100 activitats diferents. L’UJI està situada a Castelló, una ciutat mediterrània i còmoda, amb facilitats d’allotjament dintre i fora del campus.

L’UJI és més sostenible perquè és una universitat compromesa amb l’ecologia i la sostenibilitat: Programa de Gestió Mediambiental, programes d’estalvi energètic, pla de mobilitat sostenible, punts de reciclatge en tot el campus, Càtedra de Canvi Climàtic, formació transversal en medi ambient, etc.

L’UJI és més internacional perquè disposa de nombrosos programes de mobilitat internacional per a l’estudiantat. La formació en llengües estrangeres és un dels pilars de l’Estil UJI. El Servei de Llengües ofereix en el campus més de 70 cursos d’idiomes i disposa d’un ampli i modern Centre d’Autoaprenentatge de Llengües. La Jaume I ha estat pionera en la promoció del Màster Internacional en Estudis per a la Pau i el Desenvolupament, de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau, que reuneix a més d’un centenar d’estudiants i professors de 40 països diferents.

Universitat Jaume I
Tel.: 964 728 000
Fax: 964 728 838
A/e: info@uji.es
www.uji.es
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular