Últims 10 dies per presentar sol·licituds per als EILC d’hivern

Alumnes del curs EILC de català organitzat a la Universitat de les Illes Balears.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/10/2011.- El proper 30 d’octubre finalitza el període per presentar sol·licituds per realitzar els cursos de llengua catalana per a Erasmus EILC d’hivern adreçats als estudiants que realitzen la seua estada a les universitats de la regió Vives durant el segon semestre. Les universitats que ofereixen aquests cursos són l’Autònoma de Barcelona, Girona, Internacional de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Ramon Llull, València i Vic. Al mes de novembre es publicaran els estudiants seleccionats i els cursos tindran lloc al mes de gener.

Els cursos EILC de català són específicament concebuts per la Unió Europea com a «cursos de llengües minoritàries organitzats en països on aquestes llengües s’utilitzen en la docència o en institucions d’educació superior». Els cursos, que són convalidables per 4 crèdits ECTS, es realitzen abans que comence el curs acadèmic com a preparació per al període de l’estada Erasmus. Tant en la metodologia dels cursos com en la seua avaluació, s’utilitzarà la versió electrònica del Portafoli Europeu de Llengües. A més els cursos EILC inclouen tot tipus d’activitats culturals que complementen les classes teòriques.

De les 957 sol·licituds rebudes durant el curs 2011-2012 per realitzar els cursos EILC al període d’estiu només han pogut accedir 200 persones. El volum de sol·licituds per a aquest període ha augmentat un 43% en un any. Durant aquest curs acadèmic, es faran un total de 17 cursos, 10 organitzats per al període d’estiu i 7 per al període d’hivern, 3 més dels que es van organitzar l’any passat.

L’increment del nombre de cursos, que compten amb finançament de la Unió Europea, mostra l’èxit assolit en aquest segon any. És una de les dades més significatives entre les recollides en l’informe de resultats de mobilitat d’estudiants internacionals Erasmus a la regió Vives del curs 2010-2011, que va ser presentada el passat 7 de juliol a Barcelona, en una roda de premsa organitzada conjuntament amb la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i Òmnium Cultural.