El voluntariat lingüístic universitari es reuneix a Mequinensa

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 25/10/2011.- Voluntaris d’arreu dels territoris de la regió Vives tornen a reunir-se, un any més, per encetar la XI Trobada de voluntariat lingüístic universitari, que tindrà lloc de l’11 al 13 de novembre a l’alberg Camí de Sirga (Mequinensa). Enguany, la trobada pren com a títol «L’Aragó que parla la nostra llengua» i està organitzada, en el marc del Fòrum Vives, per la Xarxa Vives d’Universitats i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (vegeu programaprocediment d’inscripció).

Aquesta trobada pretén dinamitzar els contactes entre el voluntariat lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les comarques de l’Aragó on es parla la nostra llengua i debatre sobre la construcció de l’espai comunicatiu en català. A aquest fi es realitzaran ponències, tallers i altres activitats lúdiques i culturals.

Des de la posada en marxa del programa de Voluntariat Lingüístic de la Universitat de València (UV), el curs 1996-1997, s’han organitzat deu trobades de voluntaris. Les set primeres van ser exclusives de la UV, les dues següents es van obrir als voluntariats de la Xarxa Vives i la darrera la va organitzar a la Universitat de les Illes Balears. Aquestes trobades han recorregut bona part dels territoris de llengua catalana, de l’Alguer a Morella, de Poblet a Banyeres de Mariola, d’Ador a Cabrera de Mar, d’Alcúdia a Vilafranca. Enguany visitem l’Aragó que parla la nostra llengua.